Eksplozija u Gvineji
Eksplozija u Gvineji Foto: Afp

Tijela deset osoba izvučena su u ponedjeljak ispod ruševina dan nakon četiri eksplozija koje su razorile vojni kompleks u gradu Bati, u Ekvatorijalnoj Gvineji gdje je prema novim podacima poginulo 30 ljudi, a 600 je ozlijeđenih.


Nijedan predstavnik vlasti nije bio dostupan za potvrdu novih podataka. Ministarstvo obrane u nedjelju je objavilo da je poginulo 20 osoba, a da je najmanje 600 ozlijeđenih.

Vezani članci Požar u stanu u naselju Siget Požar i eksploziju u Sigetu izazvala zamjena plinske boce: ''Užasno je smrdilo, kao po spaljenoj gumi" Hitna pomoć, ilustracija U eksploziji kod Samobora jedna je osoba teško ozlijeđena, sumnja se na curenje plina

Predsjednik te male srednjoafričke države Teodoro Obiang Nguema za nesreću je okrivio poljoprivrednike zbog paljenja korova, ali i vojsku zbog "nemara" u nadziranju eksploziva u vojarni Nkoa Ntoma u gospodarskoj prijestolnici zemlje.

Stravične eksplozije doslovce su sravnile sa zemljom zgrade u kojima su bile smještene specijalne snage i žandarmerija te njihove obitelji, a porušile su ili sravnile brojne kuće u blizini.

 

"Deset tijela izvukle su spasilačke ekipe jutror te su nastavile potrage za preživjelima", rekao je novinar državne televizije TVGE koja je pod ministarstvom informiranja. Troje djece u dobi od tri i četiri godine izvučeno je živo ispod ruševina u ponedjeljak ujutro i prevezeno u bolnicu u Bati.

"Nismo spavali noćas, kuće su nastavile gorjeti cijelu noć i slušali smo male detonacije, svi stanovnici četvrti u opsegu od 2 do 4 kilometara od eksplozije nisu se mogli vratiti kući", rekao je jedan stanovnik telefonski za agenciju France presse.

Televizija očekuje da će broj mrtvih rasti i prenosi snimke ruševina nalik područjima nakon snažnih bombardiranja.