Teodoro Obiang Nguema (AFP)
Teodoro Obiang Nguema (AFP)

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a više od 500 je ranjeno u nedjelju u nizu eksplozija izazvanih nemarom koje su opustošile vojarnu i okolne četvrti u gradu Bati u Ekvatorijalnoj Gvineji, objavio je predsjednik Teodoro Obiang Nguema.


Četiri snažne eksplozije porušile su zgrade u vojarni, te okolne kuće u Bati, gospodarskoj prijestolnici Ekvatorijalne Gvineje.

Vezani članci Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade Muškarca na kojeg je jutros pala željezna konstrukcija nekoliko centimetara dijelilo je od smrti: "Slomljena je kost desnog ramena" Policijska sirena, ilustracija Autom sletjeli u provaliju, dvije osobe poginule, a jedna je ozlijeđena: "Nažalost, riječ je o mlađim osobama"

"Nesreću je izazvao nemar postrojbe zadužene za skladištenje eksploziva, dinamita i streljiva, čije eksplozije su odnijele 15 života i ozlijedile više od 500 ljudi", naveo je šef države Teodoro Obiang Nguema u priopćenju pročitanom na državnoj televiziji TVGE.

"Nudim svu moguću pomoć osobama koje su na bilo koji način stradale", rekao je.

Na televizijskim snimkama vide se spasilački timovi kako izvlače unesrećene iz ruševina nakon eksplozije. Jedan je dužnosnik rekao da je najmanje 20 osoba poginulo.

Stotine ozlijeđenih prebačene su u bolnice, a vlasti su pozvale građane da doniraju krv.