Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađena glava otetog Hrvata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u bugarskom gradu Slivnici pronašla je ljudsku glavu za koju se sumnja da bi mogla pripadati otetom Hrvatu Ivanu Moži, javlja bugarski portal Novinite.

Ljudska glava pronađena je u blizini željezničke stanice Sofia-Dragoman. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova nema službenu potvrdu da odrubljena ljudska glava pripada hrvatskom državljaninu Ivanu Možeu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđena otmica hrvatskog radnika u Nigeriji Slika nije dostupna Hrvatsko veleposlanstvo priredilo doček oslobođenom Ruiću

Ivan Može otet je 25. veljače, a članovi bande koji su privedeni pod sumnjom da su ga oteli, tvrde da su ga izbacili u blizini te iste pruge. 

Predvodnik te bande Josif Josifov Joško bio je u sukobu s Možeom. Josifov je, pak, samo priznao da je pretukao Možea, te tvrdi da je on bio živ kad su ga izbacili iz automobila.

Može je javnosti postao poznat kad je policija otkrila kako je on član hrvatske kriminalističke grupe plaćenih ubojica. Na sudu je oslobođen optužbi za ubojstvo Assena Petrova i policijaca Kirila Živkova.

Da je Balkan premrežen mafijaškim vezama, potvrđeno je i na današnjem sastanku policijskih načelnika osam balkanskih zemalja u Sofiji, na kojem su razgovarali o načinima bolje suradnje u suzbijanju organiziranog kriminala, napose krijumčarenja droge.

'Kriminalne skupine na Balkanu su povezane i surađuju. To je razlog zbog kojeg postoji Udruga ravnatelja policije jugoistočne Europe u koju ulaze Albanija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i dvije nove članice Europske unije, Bugarska i Rumunjska', kazao je ravnatelj bugarske policije Krassimir Petrov.

Špekulacije lokalnih bugarskih medija

Iz ureda glasnogovornika MVPEI-a doznaje se kako je u napisima hrvatskih medija riječ tek o pretpostavkama, temeljenim na špekulacijama lokalnih bugarskih medija i da zasad iz Bugarske nema nikakve službene potvrde da odrubljena glava pripada Možeu.

Iz ureda glasnogovornika MVPEI-a doznaje se kako je u napisima hrvatskih medija riječ tek o pretpostavkama, temeljenim na špekulacijama lokalnih bugarskih medija i da zasad iz Bugarske nema nikakve službene potvrde da odrubljena glava pripada Možeu.

"To što prenose hrvatski mediji su samo špekulacije lokalnih
bugarskih medija, ali zasad nema nikakve službene potvrde pa ne možemo ni potvrditi ni zanijekati da je riječ o hrvatskom državljaninu ", rekao je izvor iz MVPEI-a.

"Veleposlanstvo RH u Sofiji odmah je preko bugarskog ministarstva vanjskih poslova zatražilo od tamošnje policije provjeru navedenih informacija i sad se čeka odgovor", rekao je isti izvor.

Sud u Sofiji donio je danas odluku da Joško mora i nadalje ostati u pritvoru. Josifova se tereti zbog osnovanih sumnja da je tijekom uvjetne slobode počinio kaznena djela, odnosno da je sudjelovao u premlaćivanju i otmici Ivana Možea za kojega bugarski mediji danas nagađaju da je ubijen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene