Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Promijenili poznaniku 54 000 eura u lažne franke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica državljana BiH, od kojih je jedan u bijegu, osumnjičeni su da su uz pomoć dvojice nepoznatih muškaraca prevarili svog poznaika, 41-godišnjeg poduzetnika, zamijenivši mu 54.000 eura za 154.000 krivotvorenih švicarskih franaka.

Policija je danas izvijestila da su trojica poznanika 1. veljače
došli u kafić kodna benzinskoj postaji "Zovko" na području Sesveta na Slavonskoj aveniji, gdje su se trebali naći s nepoznatim muškarcima kako bi eure u vlasništvu 41-hrvatskog državljanina zamijenili u švicarske franke.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi

Prema dogovoru, prvoosumnjičeni 41-godišnjak izašao je na
parkiralište ispred benzinske postaje "Zovko" u Sesvetama gdje se sastao s nepoznatima koji su mu 54.000 eura zamijenili za 154.000 franaka. 

Nakon zamjene novca, nepoznati su se muškarci osobnim
automobilom odvezli, a prvooosumnjičeni je navodno odmah uočio da se radi o krivotvorenim novčanicama jer se na novčanicama nalazio natpis "fascimile". 

On je to po povratku u kafić i rekao svom poznaniku i
vršnjaku, vlasniku novca. No, njemu je sve to postalo sumnjivo, pa je pozvao policiju do čijeg dolaska je uspio zadržati prvoosumnjičenog, ali ne i drugoosumnjičenog 32-godišnjaka koji je pobjegao.

U policiji se otkrilo da među krivotvorenim francima ima i nešto malo originalnih novčanica koje su za sebe kao proviziju zadržala dvojica prevaranata.

Prvoosumnjičeni 40-godišnji državljanin BiH priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok je za drugoosumnjičenim, čiji identitet je policiji poznat, raspisana potraga. Obojica do sada nisu bili poznati policiji u Hrvatskoj.

Identitet dvojice muškaraca s kojima je izvršena zamjena eura za krivotvorene švicarske franke, policiji zasada još nije poznat.

Policija nije željela iznijeti podatke o oštećenom, jer je žrtva
kaznenog djela, no ako se naknadno utvrdi da je novac sumnjivog porijekla onda će se o oštećenom govoriti kao o osumnjičeniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene