Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Marin Tironi

Zagrebačka policija pritvorila je 20-godišnjaka osumnjičenog da je iz automat-klubova i kasina diljem Hrvatske opljačkao oko 400.000 kuna, dok mu je još nekoliko razbojničkih pohoda propao jer su mu zaposlenici odbili dati novac.


Policija sumnja da je 20-godišnjak tijekom lipnja i srpnja, maskiran i naoružan nožem te srebrnim revolverom, opljačkao automat-klubove u Zagrebu na području Maksimira, Peščenice, Novog Zagreba i Črnomerca. Sumnja se i da je u drugoj polovici lipnja pokušao opljačkati automat-klub u Trnju gdje je nožem zaprijetio zaposleniku koji mu je odbio dati novac, dodala je policija.

Uz to, 20-godišnjak je osumnjičen i da je opljačkao automat-klub 5. srpnja u šibenskoj Ulici branitelja Domovinskog rata zaprijetivši nožem zaposlenici.

Krađa na plaži, ilustracija - 2 Nemojte biti lak plijen: Evo kako se na plaži osigurati od krađa

Policija sumnja da je 20-godišnjak 12. lipnja u pulskoj Valturskoj ulici nožem pokušao opljačkati kasino, ali je to razbojništvo ostalo u pokušaju jer mu se zaposlenica kasina verbalno suprotstavila.

Nadalje, 20-godišnjak je osumnjičen i da je 25. lipnja oko 11 sati naoružan srebrnim revolverom pokušao opljačkati automat-klub u karlovačkoj Vranyczanyjevoj ulici, kao i automat-klub na riječkom Trgu 111. narodne brigade dva sata kasnije. U oba slučaja zaposlenici su osumnjičenom razbojniku odbili predati novac, ističe policija.

Također, 20-godišnjak je osumnjičen i za pokušaj pljačke automat-kluba u Biogradu na moru 4. srpnja, gdje mu se suprotstavila zaposlenica, pa je pobjegao bez plijena.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 400.000 kuna, a 20-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kažu u policiji.