Terasa kafića, ilustracija
Terasa kafića, ilustracija Foto: Nel Pavletic/Pixsell

R. P. (45) je u siječnju ove godine u ugostiteljskom objektu u Planom kod Trogira sreo svjedoka u slučaju koji se vodi protiv njegovog sina kao pripadnika zločinačkog udruženja. Prijetio mu je i tražio da povuće iskaz.


USKOK je na Županijskom sudu u Splitu podigao optužnicu protiv R. P. (45) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, javlja Državno odvjetništvo.

Vezani članci Andrija Jarak Tko rukovodi Saborom, DORH-om i USKOK-om ako čelni ljudi tih institucija moraju ići u samoizolaciju? Privođenje Dragana Kovačevića Klub kao riznica: Kovačević iz Slovenske 9 odvezao 12 milijuna kuna, DORH traži očitovanje o tužiteljici čiji je suprug sakrio novac

Tereta ga da je 26. siječnja 2020. prijetio svjedoku kojeg je susreo u ugostiteljskom objektu u Planom kod Trogira. Unosio mu se u lice, prelazio mu prstom preko vrata, gurao ga i prijetio smrću što je ozbiljno uplašilo muškarca.

Radi se o svjedoku ispitanom u istrazi koju je USKOK vodio protiv njegovog sina i drugih osoba kao pripadnika zločinačkog udruženja. U tom je predmetu nakon provedene istrage 30. siječnja 2020. podignuta optužnica koja se, između ostalih dokaza, temelji i na iskazu spomenutog svjedoka.

U namjeri da utječe na iskazivanje svjedoka kako bi povukao svoj iskaz, okrivljenik je ljutitim tonom unoseći mu se u lice i prelazeći mu pritom prstom preko vrata, a potom i gurajući ga, zaprijetio svjedoku smrću ako njegov sin ode u zatvor, a što je kod svjedoka izazvalo ozbiljan strah.