Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ponovno suđenje Marku Nikoliću zbog ubojstva Vjeke Sliška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovljeno suđenje 43-ogodišnjem bjeguncu Marku Nikoliću (43) za sudjelovanje u ubojstvu Vjeke Sliška, počelo je danas na zagrebačkom Županijskom sudu, koji ga je ranije osudio na 30 godina zatvora, ali je Vrhovni sud tu presudu ukinuo.

Optuženi Nikolić, zvan Markoni, u bijegu je više od pet godina pa mu se, kao i prvi put, sudi u odsutnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikolić: 'Kosovo neće u UN dok Srbija ima prijatelje u Vijeću sigurnosti' Slika nije dostupna Ohrabruju pomirljivi tonovi dužnosnika Josipović: Još nije vrijeme za susret s Nikolićem

Optužen je za sudjelovanje u likvidaciji navodnog šefa jednog od zagrebačkih mafijaških klanova Vjeke Sliška. Njega je 22. ožujka 2001. godine usred dana u središtu Zagreba ubio Belgijanac James Capau, kojega je zatim likvidirao Sliškov tjelesni čuvar Ivica Bertić.

Prvostupanjsku presudu s kraja 2002. kojom je Nikolić osuđen na 30 godina, Vrhovni je sud ukinuo, ocjenivši kako nije do kraja rasvijetljeno je li on bio pomagač ili supočinitelj. To bi se trebalo utvrditi na ponovljenom suđenju na kojem će se pročitati iskazi većine svjedoka.

Ponovno će se saslušati Samir Ivošević, koji je osuđen za pomaganje u Sliškovu ubojstvu. Njemu je Vrhovni sud 20-godišnju kaznu smanjio za sedam godina, dok je Bertiću potvrdio devetogodišnju kaznu zatvora.

Naručitelj Sliškova ubojstva do danas nije otkriven.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene