Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je 27-godišnju prostitutku koju tereti da je dvije djevojke, u dobi od 19 i 22 godine, nagovarala na prostituciju - jednu zbog troškova stanarine, a drugu kako bi joj vratila 20 tisuća kuna posuđenih za školovanje.


Kako je mlađa djevojka u Zagreb došla iz BiH 27-godišnjakinja je, osim za podvođenje, prijavljena i za međunarodnu prostituciju te je prepraćena istražnom sucu.

Vezani članci Slika nije dostupna Ne može tužnije: Grkinje se počele (pro)davati za sendviče Slika nije dostupna 5 najčešćih zabluda o prostituciji i radu prostitutki

Uhićena je i sama pružala seksualne usluge u stanu u Španskom koji je policija, kako tvrdi, otkrila pregledavajući niz seksualnih oglasa.

Policija tvrdi da je 27-godišnjakinja radi prostituiranja unajmila stan u naselju Špansko i 19-godišnjakinju iz BiH nagovorila da se preseli kod nje. Nakon više pokušaja uspjela ju je nagovoriti da se i ona počne prostituirati i davati joj polovinu zarade.

Stariju djevojku na prostituciju je nagovorila zbog povrata duga od 20 tisuća kuna, koje joj je u rujnu prošle godine posudila za školovanje.

Početkom godine telefonski ju je obavijestila da je unajmila stan te da može doći i početi s otplatom duga. Za sat seksualnih usluga naplaćivala je 600, a za pola 400 kuna, a kako bi vratila dug morala joj je davati sav zarađen novac.