Prvog dana za javnost zatvorenog suđenja 20-godišnjem Tinu Šunjergi, koji je u ožujku prošle godine pištoljem ubio svoje roditelje u Čisti Velikoj u vodičkom zaleđu, ispitana su četiri svjedoka, a rasprava će biti nastavljena u četvrtak i petak.

Galerija Suđenje Tinu Šunjergi (Foto: Dino Stnain/Pixsell) - 1 Suđenje Tinu Šunjergi (Foto: Dino Stnain/Pixsell) - 2 Suđenje Tinu Šunjergi (Foto: Dino Stnain/Pixsell) - 3 +1 Suđenje Tinu Šunjergi (Foto: Dino Stnain/Pixsell) - 4

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Sandre Radanović odlučilo je u srijedu da će isključiti javnost s cijele glavne rasprave.

Vezani članci Od bivše vojne baze svi digli ruke - 4 Jedna od najatraktivnijih lokacija na obali postala je ilegalno odlagalište: "Mijenjaju se ministri i predsjednici Vlade, ali problemi ostaju" Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Tin Šunjerga za brutalno smaknuće roditelja dobio 40 godina zatvora: "Postupao je s izravnom namjerom i bio je ubrojiv"

Sudsko vijeće prihvatilo je zahtjeve Josipa Tolića, odvjetnika Željka i Kristine Šunjerge, te Marka Mijata, odvjetnika Nevenke i Mirka Storića, koji su tražili isključenje javnosti zbog teške duševne boli i emocionalne patnje koju proživljavaju kao obitelji žrtava ubijenih roditelja Tina Šunjerge - Marina i Silvane.

Iste zahtjeve podnijeli su i zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika Branko Čvrljak, Šunjergin branitelj po službenoj dužnosti, zadarski odvjetnik Karlo Surić i Miro Juras, odvjetnik drugooptuženog mlađeg punoljetnika I. Š.

"Napominjem kako je sudsko vijeće naglasilo da je javnost isključena i po službenoj dužnosti. O cijelom ovom slučaju javnost je dovoljno informirana i zadovoljena. Nažalost, procurile su i informacije iz istrage kakvu su obranu kod tužitelja iznijeli optuženici, a još gore od toga, u javnosti je objavljen i sadržaj psihijatrijskog vještačenja iz Vrapča", kazao je Surić.

Dodao je kako je svima želja da se utvrdi materijalna istina, a prisutnost kamera i medija neće pomoći u utvrđivanju materijalne istine.

Za ubojstvo roditelja Tin Šunjerga mogao bi biti osuđen na najviše pedeset godina bezuvjetnog zatvora. Vrhovni sud je slučaj sa šibenskoga premjestio na zadarski Županijski sud jer je većina šibenskih sudaca sudjelovala u istrazi.

Tužiteljstvo tereti Šunjergu da je roditelje iz osvete usmrtio hicima iz pištolja u glavu jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.

Podsjetimo, Karlo Surić, odvjetnik koji je Tinu Šunjergi dodijeljen po službenoj dužnosti, rekao je nakon pripremnog ročišta da se njegov branjenik izjasnio o krivnji, ali nije otkrio i kako se izjasnio zbog osjetljivosti predmeta. Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost.

Optužno vijeće Županijskog suda u Šibeniku prihvatilo je optužnicu protiv Šunjerge, kojeg se tereti za dvostruko teško ubojstvo iz bezobzirne osvete i na posebno okrutan način. Maksimalna kazna koju Šunjerga može dobiti za taj zločin, u slučaju da ga sud proglasi krivim, iznosi 50 godina zatvora. (B.V./Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju