Tin Šunjega (20) koji je hladnokrvno smaknuo svoje roditelje u ožujku prošle godine pojavio se danas na Županijskom sudu u Zadru gdje se izjasnio o krivnji. Je li priznao krivnju ili ne, nije poznato jer je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost.

Galerija


Karlo Surić, odvjetnik koji je Tinu Šunjergi dodijeljen po službenoj dužnosti, rekao je nakon ročišta da se njegov branjenik izjasnio o krivnji, ali da ne može reći kako. Naime, rekao je da detalje ne može javno iznositi jer je predmet suviše osjetljiv.

"Punomoćnici oštećenika zatražili su izuzeće javnosti radi zaštite dostojanstva obitelji poginulih. Tom dokaznom prijedlogu pridružila se i obrana. Predsjednik vijeća nije mogao o tome odlučivati na današnjoj raspravi, već na prvom ročištu koje je zakazano za 9. veljače i na kojem će biti prisutni svi članovi vijeća", pojasnio je Surić nakon ročišta.

Također je rekao da će obrana predložiti da se Tinu Šunjergi sudi po blažem zakonu, za mlađe punoljetnike.

"Ali smo svjesni težine i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela", istaknuo je Surić. Kazna koju bi njegov branjenik mogao dobiti ako ga sud proglasi krivim je čak 50 godina bezuvjetnog zatvora.

Također je kazao i da Tina Šunjergu u zatvoru posjećuje većina rodbine te da nije točno da su ga odbacili.  
 

Vezani članci Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Vrhovni sud smanjio kaznu Tinu Šunjergi na 35 godina David Komšić (Foto: Marko Prpić/PIXSELL) Trudnu djevojku (18) izbo nožem: David Komšić sudu rekao da mu je žao
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju