Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija ga uhvatila

Pljačkao zagrebačke pekarnice tri mjeseca: Prijetio plinskim pištoljem, ukupno ukrao 56.400 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
30-godišnjak je osumnjičen za 15 razbojništva i tri teške krađe u pekarnicama u cijelom Zagrebu. Pljačkao je od listopada do prosinca i "zaradio" 56.400 kuna.

Zagrebačka policija privela je 30-godišnjeg muškarca kojeg sumnjiče za 15 razbojništva, od kojih su dva u pokušaju te tri teške krađe i protiv njega pokrenula istragu. Osumnjičeni je haračio po zagrebačkim pekarnicama od listopada do prosinca ove godine i prijetio djelatnicima plinskim pištoljem. Ukupno je otuđio 56.400 kuna.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane

Osumnjičenog je policija uočila 27. prosinca u Ilici nakon pljačke, a kod njega su pronašli plinski pištolj, masku i novac.

Policija sumnja se da je osumnjičeni 10., 25. i 29. listopada 2019. godine u Aleji Pomorca, Ozaljskoj i Ulici grada Vukovara počinio razbojništva u tri pekarne i to dvije uz prijetnju plinskim pištoljem i jednu uz verbalnu prijetnju. Nadalje, u studenom 2019. godine i to 8., 11., 22., 26. i 29. u Ozaljskoj, na dvije lokacije u Savskoj cesti, Ulici Ivana Kukuljevića i Aleji pomoraca od kojih je tri razbojništva počinio uz prijetnju plinskim pištoljem, a dva uz verbalnu prijetnju.

Također, 4. prosinca u Aleji Pomorca i Laništu te 27. prosinca u Ilici uz prijetnju plinskim pištoljem kad je ubrzo i pronađen, a 16. i 19. prosinca u Froudeovoj i Ilici je verbalnom prijetnjom počinio razbojništva. Dok se sumnjiči da je 18. studenog kao i 18. i 20. prosinca u pekarnicama u Ulici Tina Ujevića, na Horvaćanskoj cesti i u Ozaljskoj počinio krađe, a u dva navrata je 23. prosinca iako je prijetio plinskim pištoljem u Zvonimirovoj i Ilici odustao od razbojništva.
Tijekom navedenih kaznenih djela otuđivao je novac, a materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 56.400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene