Privođenje na riječki Prekršajni sud (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) - 2
Privođenje na riječki Prekršajni sud (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) - 2

Šime L. (26), osumnjičen da je u petak ujutro verbalno i fizički napao djevojku pred noćnim klubom u Viškovu, osuđen je nepravomoćno na 15 dana zatvora. Ostaje i dalje u pritvoru, a njegov odvjetnik najavljuje žalbu.


Nasilnik koji je napao djevojku u Viškovu dobio je 15 dana zatvora, potvrdio je za DNEVNIK.hr njegov odvjetnik Anton Denona i najavio žalbu. 

Vezani članci Pronađena naručena droga (Foto: PU zagrebačka) Drogu iz Njemačke i Nizozemske naručivao poštom, pa je preprodavao u Zagrebu Jedna osoba poginula u prometnoj nesreći u Stankovcima (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 9 Policija objavila detalje strašne nesreće u Stankovcima: Trostruki sudar izazvao 57-godišnji vozač Opela

Prekršajni sud u Rijeci odredio je kaznu nakon što je na današnjem ročištu ispitano pet svjedoka. Među njima je i okrivljenikov prijatelj koji tvrdi da su neutemeljene tvrdnje da je djevojčinom glavom udarao o asfalt.

Na jučerašnjem ročištu iskaz je dala napadnuta djevojka, ali i napadač.

Kako se neslužbeno doznaje, okrivljeni Šime L. izjavio je da je istina da je bilo svađe i da je možda izrekao koju riječ previše. Priznao je da je ošamario djevojku, ali je odbacio tvrdnje da je glavom djevojke udarao o tlo. Sucu je objasnio da je u slučaju bio značajan utjecaj alkohola, piše Novi list.

U medijima su se pojavile informacije da je 26-godišnjak udarao glavom djevojke o asfalt, pa se prozivala policija zašto napadača ne progoni kazneno, već samo prekršajno. No Šime L. okrivljen je da je ošamario djevojku.

Šimu L. formalno se tereti za naročito drsko ponašanje - prema članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna, od 50 do 350 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama, a može se izreći i kazna do 30 dana zatvora.

Hoće li to svima biti dovoljno za normalan život? Doznajte koliko će u 2019. godini realno porasti plaće, mirovine i minimalac

Ona nema konkurenciju: Dama iz Zagreba koja voli torbu "pobjednicu"