Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK u akciji

Ministra iznenadilo uhićenje, čekaju se i detalji uloge bivše HDZ-ove uzdanice. Oglasila se glavna državna odvjetnica: "Pitanje je kud će istraga dovesti"

Uskok, ilustracija - 2
Uskok, ilustracija - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uskok, ilustracija - 1 Uskok, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uskok, ilustracija - 2 Uskok, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uskok, ilustracija - 3 Uskok, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uskok, ilustracija - 4 Uskok, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Uskok, ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
USKOK je od ranog jutra USKOK u akciji u Zagrebu i Zadru. Uhićeni su Dijana Vican, bivša rektorica Sveučilista u Zadru, i Ante Stanišić, povezan s tvrtkom Graditelj svratišta, doznaje Dnevnik Nove TV.

Najnovija USKOK-ova akcija povezana je s koruptivnom aferom proisteklom iz jednog od slučajeva povezanih s bivšom HDZ-ovom državnom tajnicom Josipom Pleslić, nekada Rimac, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV.

Njezin odvjetnik Ivan Gržić kaže da ih zasad nitko još nije kontaktirao: "Očekujemo poziv samim time što se ona spominje po, vidjeli smo, medijskim natpisima da se navodno sve vrti oko nje, samim time očekujemo poziv. Ona je manje, više navikla na sve, već tri godine živi pod stigmom kaznenih postupaka tako da je manje vise ojačala kroz sve to."

"Hrvatska policija postupa prema dvije osobe, radi se o dokaznim radnjama i slijedu uhićenja koja su povezana s osnovanom sumnjom da su počinili koruptivna kaznena djela. Mi ćemo ih nakon provođenja dokaznih radnji dovesti specijaliziranom odvjetništvu u kojem se i vodi ovaj predmet", kazao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Stan ste ostavili neoštećen i uredan, računi su plaćeni, a najmodavac vam ne želi vratiti polog! Morate li zaboraviti na taj novac?

USKOK je u ponedjeljak ujutro bio i na Sveučilištu u Zadru, a nakon uhićenja nižu se reakcije. Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek odgovorila je očekuje li još uhićenih: "Pitanje je kud će istraga dovesti, jako je teško o tome govoriti, ali prvi pokazatelji ne ukazuju na to da bi trebala do još nekoga."

"Nemamo nikakvih saznanja. USKOK radi svoj posao", kratko je poručio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, a ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić je rekao: "Moram kazati da sam iskreno iznenađen tim uhićenjem. Iz svoga rada na prijašnjoj poziciji, ali i sada kao ministar poznajem Dijanu Vican kao vrlo odgovornu osobu za koju nikada ne bih mogao reći da će joj se ovakvo nešto staviti na teret i poznajem je po svemu pozitivnom iz našeg rada i suradnje."

Iznenađen je, kaže, i rektor zadarskog sveučilišta Josip Faričić: "Bio sam njezin bliski suradnik osam godina. Oni su došli u ured profesorice Vican u Centru Stjepan Matičević i koliko znam policija je obavila odgovarajuće izvide u tom prostoru."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Azerbajdžanu - 6 Vrijedno iskustvo Nedavno su bili na rubu novog rata, sad ih je posjetio Plenković i ponudio hrvatsku ekspertizu: Poveo je i Filipovića sa sobom

"Osumnjičeni su dovedeni na ispitivanje u USKOK, drugo je počelo oko 16 sati. Prvo je ispitan poduzetnik, direktor građevinske tvrtke, a njegov odvjetnik je rekao da je aktivno iznosio obranu i odbacio sve što mu se stavlja na teret. Tek se treba utvrditi na koji je način Josipa Rimac upeletena u ovaj slučaj jer, neslužbeno, ova afera otkrivena je kao krak afera povezanih s bivšom kninskom gradonačelnicom'', kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković javljajući se ispred USKOK-a i dodala da bi se prema posljednjim informacijama ročište na sudu u ovom predmetu moglo održati u utorak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene