Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzor granice s BiH

Milanović o pokušaju Grlića Radmana da poljubi ministricu: "Što bi rekli u Srbiji, pokušao da ju startuje"

Aktualno Galerija Zoran Milanović, predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik RH Foto: DNEVNIK.hr/Screenshot Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +10 Zoran Milanović Galerija 1/15 >>
Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je obišao državnu granicu s BiH na području Karlovačke županije u pratni djelatnika i specijalnih jedinica MUP-a.

Pripadnici MUP-a RH u ponedjeljak su u karlovačkoj županiji predsjedniku Zoranu Milanoviću predstavili rad granične policije na tom području. 

Tijekom obilaska prve točke granične ophodnje Aljaska 1 u Lugu Koranskom, pripadnici ATJ Lučko i SJP Orao Osijek predsjedniku Milanoviću su prezentirali rad s dronovima prilikom nadzora državne granice, dok su na drugoj točki ophodnje Aljaska 2 prezentirati rad termovizijske kamere.

Zoran Milanović Zoran Milanović s graničnom policijom - 8 (Foto: Robert Fajt/Cropix)

Pročitajte i ovo Josipa Čulina zbog korupcije Detalji akcije USKOK-a: Josipa Rimac živjela je u zgradi uhićenog poduzetnika, procurili bizarni detalji

Milanović je nakon obilaska pohvalio graničnu policiju koja, kako kaže, radi jako dobar posao te je odbacio mogućnost slanja vojske na granice. "Vojska je nekad čuvala granicu, agresivno ili super agresivno, ali danas nisu takva vremena i jednom kad se krene tim putem, teško se iščupati. Vojska će pomagati tehnički koliko policija bude tražila", naglasio je.

"Ovdje postoje dva problema. To su prije svega krijumčari koje naša policija uhvati, no to su sitne ribe", rekao je Milanović i dodao kako ih se premalim kaznama gotovo da potiče na ove radnje.

"Stimulira se krijumčare neka samo nastave, jer te kazne od tisuću eura, to je sitan novac u odnosu na zaradu. Sudovi bi trebali suditi drugačije. Treba im otežati", rekao je Milanović.

Kao drugu važnu stvar, Milanović je istaknuo međunarodni problem, naglasivši Srbiju i BiH koje su "u jednom međuprostoru, spremne na svašta ili ništa. Politički problem je istočno od hrvatske granice", naglasio je i rekao da, kada bi se to riješilo, "ovaj bi posao bio nepotreban. Ovo radimo iz lojalnosti EU-u, ali nismo blentavi". 

Komentirao je Milanović i najavljene seoske straže Mire Bulja te je rekao da toga nije bilo ni u vrijeme njegovog djeda. Rekao je kako to nije dobro, ali nije htio dalje komentirati, kao što nije želio previše komentirati niti slovensko pojačanje kontrole na granicama.

Pročitajte i ovo Volodomir Zelenski - 4 Raskol u Ukrajini "To smo htjeli postići?!" Zelenski i vojni vrh poludjeli na ukrajinskog generala čija je izjava izazvala paniku i među saveznicima

O HOS-u i Danu sjećanja u Vukovaru

"Što bi rekli u Srbiji, pokušao da ju startuje", komentirao je Milanović kroz smijeh pokušaj ministra Grlića Radmana da poljubi njemačku ministricu, a zatim se osvrnuo na najavu Kolone sjećanja u Vukovaru. 

"Imali smo svakakvih svinjarija, ali po meni je ovo previše", rekao je Milanović o najavi vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da će Kolonu sjećanja u Vukovaru predvoditi HOS. Naglasio je kako ih je Tuđman "inkorporirao u hrvatsku vojsku i oni su dali određeni obol hrvatskoj obrani, no to je to. Više od toga ih ne treba braniti", rekao je Milanović i naglasio kako nam je to radilo ozbiljnih problema oko priznanja '90tih. "O tome je Tuđman govorio više puta. To U nam radi štetu, to nam se ne isplati", istaknuo je.

"Moj apel Penavi i ekipi je da preskoče ovaj datum pa neka se kasnije rasčišavaju", dodao je Milanović i ponovio kako se najavilo više ljudi iz inozemstva koji bi željeli prisustvovati Koloni sjećanja u Vukovaru. "Možda dođe Bećirović, razgovarali smo o tome", kazao je.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene