Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iskusni padobranac teško ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U doskoku padobranom na sportskom aerodromu Lučko, kojim je skakao s visine od 4 tisuće metara, 35-ogodišnji je padobranac zadobio teške ozljede nogu.

Kako neslužbeno doznajemo, stradao je 35-ogodišnji Dejan Črep, koji je pri doskoku slomio natkoljenične kosti obje noge i podvrgnut je operaciji u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici.

Pročitajte i ovo Padobrancu se nije otvorio padobran Skok iz aviona Panika na visini od 500 metara: Vojnik čudesno preživio nakon što mu se nije otvorio padobran Ilustracija Stravična tragedija Poginula 21-godišnjakinja: Prvi put je skakala padobranom. Jedan detalj koji je procurio zvuči nevjerojatno

- Ušao je u jedan vrlo oštar zavoj, ispravio padobran i velikom progresivnom brzinom i udario je u zemlju, pojasnio je uzrok nesreće Dinko Vodanović, inspektor za zrakoplovne nesreće pri Ministarstvu prometa.

Črep je, doznajemo, iskusan padobranac, koji ima iza sebe već 800 skokova padobranom.

No, jedan trenutak dekoncentracije te kriva procjena, ali i jak vjetar koji je puhao za vrijeme skoka, Črepa je omeo u upravljanju padobranom.

Nasreću, posljedice nisu toliko teške, ako se uzme u obzir da se pri padu padobranom postižu brzine do čak 250 kilometara na sat.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene