Vozač kamiona (59) koji je u petak ujutro iz još neutvrđenih razloga uletio u odmorište autoceste između Novske i Okučana, usmrtivši dvije djevojčice, proveo je noć u pritvoru u Kutini odakle je prevezen u Sisak.

Galerija


Glasnogovornik PU sisačko-moslavačke policije Dario Kačmarčik rekao nam je kako će uzrok nesreće biti poznat nakon tehničkog pregleda kamiona, te vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Vezani članci Nikola Kojo (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Srpski glumac hitno prebačen u zagrebačku bolnicu poslije nezgode na snimanju Mislav Čavajda (Foto: Facebook) Poznati domaći glumac ozdravio u društvu Charlijevih anđelica: "Hvala vam, moje dame!"

"Tada će se utvrditi što je bilo s kamionom i zašto je došlo do nesreće“, rekao nam je.

"Vozač kamiona uhićen je u 17 sati, mi ga imamo pravo držati 24 sata, nakon toga će biti priveden pritvorskom nadzorniku u Sisku, a o daljnjoj proceduri odlučuje državni odvjetnik", potvrdio nam je glasnogovornik.

Vozača kamiona odvezli su ujutro za Sisak, potvrđeno nam je u PP Kutina. Nakon pritvorskog nadzornika, ide u Županijsko državno odvjetništvo gdje će biti ispitan.

Ranije je utvrđeno alkotestiranjem da vozač kamiona nije upravljao pod utjecajem alkohola. Jedna od dvije teško ozlijeđene žene prebačena je u bolnicu u Slavonskom Brodu.

"I dalje je životno ugrožena, nema promjene u odnosu na jučerašnji dan. I dalje provodimo mjere intenzivnog liječenja", rekla nam je Natalija Mrzljak Vučinić, specijalistica anesteziologije.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej rekao nam je kako je druga ozlijeđena žena u u zadovoljavajućem i dobrom stanju. "Stabilno je, no zadobila je ozljede prsnog koša. Nalazi se na promatranju, ne znamo koliko dugo će biti u bolnici, to će ovisiti o nalazima“, rekao nam je ravnatelj bolnice.

Zbog pogibije dviju učenica Osječko-baranjski župan Ivan Anušić proglasio je ponedjeljak 10. lipnja danom žalosti u toj županiji.

Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat. Što se točno dogodilo, utvrdit će se vještačenjem, no prometni stručnjaci mišljenja su da je to, gotovo nemoguće.

Autobus s osnovnoškolcima se vratio u Dalj, županija proglasila dan žalosti: "Ostali smo bez onoga što nam je najvrijednije, a to su naša djeca"