Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas kod Novske

Još nije poznat uzrok nesreće: Vozač kamiona noć je proveo u pritvoru, teško ozlijeđena žena i dalje je životno ugrožena

Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška)
Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Radio Nova Gradiška
Aktualno Galerija Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Foto: Radio Nova Gradiška +0 Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Vozač kamiona (59) koji je u petak ujutro iz još neutvrđenih razloga uletio u odmorište autoceste između Novske i Okučana, usmrtivši dvije djevojčice, proveo je noć u pritvoru u Kutini odakle je prevezen u Sisak.

Glasnogovornik PU sisačko-moslavačke policije Dario Kačmarčik rekao nam je kako će uzrok nesreće biti poznat nakon tehničkog pregleda kamiona, te vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih

"Tada će se utvrditi što je bilo s kamionom i zašto je došlo do nesreće“, rekao nam je.

"Vozač kamiona uhićen je u 17 sati, mi ga imamo pravo držati 24 sata, nakon toga će biti priveden pritvorskom nadzorniku u Sisku, a o daljnjoj proceduri odlučuje državni odvjetnik", potvrdio nam je glasnogovornik.

Vozača kamiona odvezli su ujutro za Sisak, potvrđeno nam je u PP Kutina. Nakon pritvorskog nadzornika, ide u Županijsko državno odvjetništvo gdje će biti ispitan.

Ranije je utvrđeno alkotestiranjem da vozač kamiona nije upravljao pod utjecajem alkohola. Jedna od dvije teško ozlijeđene žene prebačena je u bolnicu u Slavonskom Brodu.

"I dalje je životno ugrožena, nema promjene u odnosu na jučerašnji dan. I dalje provodimo mjere intenzivnog liječenja", rekla nam je Natalija Mrzljak Vučinić, specijalistica anesteziologije.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej rekao nam je kako je druga ozlijeđena žena u u zadovoljavajućem i dobrom stanju. "Stabilno je, no zadobila je ozljede prsnog koša. Nalazi se na promatranju, ne znamo koliko dugo će biti u bolnici, to će ovisiti o nalazima“, rekao nam je ravnatelj bolnice.

Zbog pogibije dviju učenica Osječko-baranjski župan Ivan Anušić proglasio je ponedjeljak 10. lipnja danom žalosti u toj županiji.

Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat. Što se točno dogodilo, utvrdit će se vještačenjem, no prometni stručnjaci mišljenja su da je to, gotovo nemoguće.

Aktualno Autobus s osnovnoškolcima se vratio u Dalj, županija proglasila dan žalosti: "Ostali smo bez onoga što nam je najvrijednije, a to su naša djeca" Kamion naletio na ljude na odmorištu kod Novske (Foto: SBplus) Kamion naletio na ljude na odmorištu kod Novske (Foto: SBplus) Foto: SBplus +0 Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Crna kronika Autobus s osnovnoškolcima se vratio u Dalj, županija proglasila dan žalosti: "Ostali smo bez onoga što nam je najvrijednije, a to su naša djeca" 1/2 >>


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene