Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Državni službenik umalo zadavio pudlicu i udario vlasnicu šakom u glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tema emisije 10 do 8 bili su incidenti i napadi u kojima su glavnu ulogu 'igrali' psi te novi Pravilnik o držanju opasnih pasa.

Napadi pasa nisu rijetkost, no nikako i svakodnevna pojava. No, do nemilih scena dolazi i zbog mnogo manjih pasjih 'prekršaja'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Posljednji slučaj brutalnog obračuna zbog psa dogodio se nedavno u središtu Zagreba. Zbog laveža, susjed je prvo pokušao udaviti psa, a onda se i fizički obračunao s vlasnicom. Posla je imala i policija, no nasilnik nije priveden. 

Da stvar bude još gora, navodno je riječ o državnom službeniku. 

Bijela pudlica Bina od incidenta nerado provodi vrijeme na dvorištu zgrade. Upravo tamo ju je prije nekoliko dana pokušao zadaviti ljutiti susjed. Bolje nije prošla ni vlasnica. 

- Kad sam vidjela da je Bina isplazila jezik i izbečila oči, odgurnula sam ga i u tom momentu me svom snagom udario šakom u glavu dva puta, kaže vlasnica Sanja Vincek. 

'Gospodin' susjed našoj ekipi nije otvarao vrata, no svjedoci kažu da je u napad krenuo iritiran psećim lavežom.

-Počeo je galamom kroz prozor, rekao je da će susjedu ubiti i da će pudlice zadaviti, sišao je dole i jednostavno to počeo i činiti, svjedoči jedna susjeda.

Iz šaka pobješnjelog susjeda spasili su ih radnici koji obnavljaju zgradu. 

- Policijskim očevidom je utvrđeno da je popio tri piva, no tko meni može garantirati da sutra neće popiti pet ili deset, pita se Sanja Vincek. 

Nasilni susjed nije priveden, no zaradio je prekršajnu prijavu. Dvije kaznene - jednu za sebe, a drugu za ljubimca - priprema mu preplašena susjeda.

Taj čovjek, ne mogu reći gospodin, je državni službenik pravosuđa, pa postavljam pitanje može li takav državni službenik raditi s kaznenom prijavom, odlučna je vlasnica pudlice. 

Za namjerno ugrožavanje života psa, susjed može dobiti i do šest mjeseci zatvora. No, poučena hrvatskim iskustvima, napadnuta vlasnica sumnja da će mu biti izrečena ikakva kazna.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene