U patroli s prometnom policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1
U patroli s prometnom policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Varaždinski policajci su u subotu priveli devetnaestogodišnjeg vozača Audija i dvojicu njegovih suputnika i to nakon potjere tijekom koje je vozač pokušao pregaziti jednog policajca.


U subotu, 10. srpnja oko 15:30 u Optujskoj ulici u Varaždinu, varaždinski interventni policajci su pokušali zaustaviti  Audi 80, koje se kretalo u smjeru Hrašćice.

Međutim, vozač se nije zaustavio već je automobilom počeo bježati dalje prema Sračincu te sporednim ulicama natrag prema Hrašćici, čineći pritom brojne prekršaje i ugrožavajući sudionike u prometu, izvijestila je varaždinska policija.

Interventnim policajcima su u pomoć pristigle i druge ophodnje varaždinske policije, a nedugo potom bjegunca su pokušali zaustaviti u Ulici Ruđera Boškovića u Hrašćici. Međutim, vozač je naglo ubrzao i krenuo prema jednom od policajaca s očitom namjerom da ga pregazi. Policajac se uspio spasiti skokom na travnjak pored ceste.

Potom je vozač ponovo pobjegao prema jugozapadnoj obilaznici Varaždina, a policajci su ga uspjeli zaustaviti tek kod Gojanca. 

Utvrđeno je da je Audijem upravljao devetnaestogodišnjak, a s njim su se u vozilu nalazila dva muškarca stara 27 i 36 godina. Sva su trojica uz, kako policija to kaže, uporabu sredstava prisile, dovedena u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje.

Policija, ilustracija Ni zaredale nesreće im nisu opomena: Vozači u Zagrebu u dva dana počinili 215 prekršaja, policija otkrila u čemu su najviše griješili

Vožnja pod utjecajem alkohola, ilustracija Policija je tijekom vikenda imala pune ruke posla: Jedan vozač napuhao 2,96 promila, drugi vozio 240 km/h

Protiv dvojice putnika podnijet će se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja policijskih službenika, dok će se 19-godišnjak uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Teško ubojstvo u pokušaju, tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, priopćila je varaždinska policija.