Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija policije

Ni zaredale nesreće im nisu opomena: Vozači u Zagrebu u dva dana počinili 215 prekršaja, policija otkrila u čemu su najviše griješili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija je izvijestila u nedjelju da je prilikom provođenja drugog dana akcije u prometu zabilježila 215 prometnih prekršaja od čega se njih 99 odnosi na nepropisnu brzinu, tri su osobe zadržane do otrježnjenja, a tri dovedene na sud.

Drugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene su prvenstveno na počinjenje tzv. "četiri glavnih ubojica u prometu" - prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji, utvrdili ukupno 215 prometnih prekršaja.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Od toga su 49 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 99 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, pet zbog nepropisnog korištenja mobitela, 21 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan zbog vožnje pod utjecajem droge. Tri su osobe zadržane do otrježnjenja, a tri su dovedene na sud. Zabilježeno je još 40 ostalih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 38-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Trgu svetog Ivana u Kloštar Ivaniću, a obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 1,98 g/kg alkohola u organizmu.

Također pod utjecajem alkohola zatečeni su 45-godišnjak koji je vozio Ulicom Tomislava Pavleka pod utjecajem alkohola od 1,91 promila i 29-godišnjaka koji je vozio na Aleji Matije Ljubeka pod utjecajem alkohola od 1,76 promila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene