Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćena tragedija

Dio ih je već napustio Hrvatsku: Organiziran let kući za one koji mogu putovati nakon stravične autobusne nesreće, još 15 ih je u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodsko-posavska županija objavila je detalje strašne prometne nesreće na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u kojoj je 10 osoba izgubilo život. Dio putnika iz autobusa u utorak će zrakoplov prevesti u Prištinu.

Detalje prometne nesreće i akcije spašavanja putnika iz autobusa koji je sletio s autoceste A3 kod Slavonskog Broda objavili su iz Brodsko-posavske županije.

U priopćenju navode da će, nakon što su neozlijeđeni putnici u ponedjeljak u vlastitom aranžmanu napustili Hrvatsku, u utorak u 16:30 svi koji mogu putovati zrakoplovom iz Osijeka odletjeti u Prištinu. Osigurana su i dva sanitetska vozila za prijevoz ozlijeđenih u Zagreb, a potom i na daljnje liječenje u državu prema vlastitom izboru.

Poziv u 6 sati i 19 minuta

Nesreća se dogodila u nedjelju rano ujutro. Operativno-komunikacijski centar PU brodsko-posavske u 6:19 zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na južnom traku autoceste A3 Bregana – Lipovac kod Slavonskoga Broda. Smrtno je stradalo deset osoba, a 44 putnika zaprimljena su u slavonskobrodsku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog opasnosti od bijega Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora, brani ga jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika: ''Koliko znam od njega, nikad nikome nije rekao da je zaspao''

Policija je utvrdila da se nesreća dogodila kada 52-godišnji državljanin Kosova, koji je upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka u kojemu je bilo 67 putnika i dva vozača, nije vozio sredinom obilježene prometne trake, već je autobusom prešao na travnatu površinu. Autobus se zatim prevrnuo na bočnu stranu.

Riječ je o liniji koja prometuje na relaciji Frankfurt – Priština, prometnog prijevoznika Deva Tours sa sjedištem u Prištini.

Osam timova hitne pomoći na mjestu nesreće

Na mjestu događaja intervenirale su i koordinirale sve hitne žurne službe koje su pomagale u izvlačenju tijela unesrećenih. U pružanju liječničke pomoći unesrećenima sudjelovalo je osam timova hitne pomoći, ističu u priopćenju iz županije.

Ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod Josip Samardžić otkrio je da su zaprimljeni pacijenti imali široku lepezu ozljeda.

Pročitajte i ovo Autobus u prometnoj nesreći Vozač se branio šutnjom Ramo je bio u autobusu strave: "Ja sam ispao s kata, kroz prozor. Vidio sam puno ranjenih, puno mrtvih. Tražili su pomoć. Nisam stigao do svih"

Na mjesto nesreće stigli su kosovski premijer Albin Kurti, veleposlanik Kosova Gëzim Kasapolli, potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih poslova i dijaspore Donika Gervalla Schwarz, ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecla, ministar zdravstva Arben Vitia te šef zaposlenika u Kabinetu predsjednice Republike Kosova Blerim Vela.

''Četrnaestero preživjelih i neozlijeđenih u prometnoj nesreći isti dan smješteno je u Pansionu Antonio u Brodskom Vinogorju. Za 42 ozlijeđena putnika pružena je zdravstvena medicinska skrb u bolnici u Slavonskome Brodu, a dvoje putnika upućeno je u bolnicu u Novoj Gradišci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedi istraga DORH ispitao vozača autobusa smrti u kojem je poginulo 10 osoba: Zatražen istražni zatvor

Jedna je osoba otpuštena istoga dana, dok je druga ženska osoba hospitalizirana u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Na bolničkom liječenju ostalo je 15 ljudi, oni su stabilno i dobro se oporavljaju, dok se dvije osobe nalaze se na intenzivnom liječenju'', priopćili su iz Županije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene