Slijetanje kosovskog autobusa na autocesti A3
Slijetanje kosovskog autobusa na autocesti A3 Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu oglasilo se nakon prvog ispitivanja 52-godišnjeg državljanina Republike Kosova, vozača autobusa smrti u kojemu je u nedjelju poginulo 10, a ozlijeđeno je 45 osoba.


Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu provelo je ispitivanje vozača autobusa u vlasništvu tvrtke Deva Tours u kojemu je u nedjelju poginulo 10, a ozlijeđeno 45 osoba.

Vezani članci Slijetanje kosovskog autobusa na autocesti A3 Policija objavila kako je došlo do teške prometne nesreće kod Slavonskog Broda, u kojoj je život izgubilo 10 ljudi: "Ozlijeđenima je pružena i psihološka pomoć" Veleposlanik Kosova u Zagrebu G. Kasapolli Veleposlanik Kosova posjetio mjesto tragedije: "U autobusu su bili naši ljudi koji rade u Njemačkoj i koji su krenuli na odmor"

Osumnjičeni 52-godišnjak 25. srpnja 2021. oko 6:15 sati vozio je autobusom južnom kolničkom trakom autoceste A3 kod mjesta Sibinj.

Navode da je vozač bio "u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije se kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane. Tom je prilikom došlo do izlijetanja autobusa i prevrtanja na desnu bočnu stranu pri čemu je smrtno stradalo deset osoba, a još je deset osoba zadobilo tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede ili teške tjelesne ozljede opasne po život".

Slijedi donošenje rješenja o provođenju istrage, a državno odvjetništvo će podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega.