Vozaču autobusa koji je sletio s ceste kod Slavonskog Broda određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Galerija


Kosovski vozač autobusa, u čijem je slijetanju s ceste kod Slavonskog Broda poginulo 10 ljudi, ostaje u istražnom zatvoru mjesec dana, potvrdio je novinarima Franjo Kopunić, zamjenik županijske državne odvjetnice.

Vezani članci Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Ravnateljica Hitne o stanju putnika iz autobusa strave: "Dvije osobe su životno ugrožene. U cijeloj intervenciji imali smo i malo sreće..." Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Objavljen broj telefona za informacije o putnicima iz kosovskog autobusa

Kopunić je dodao da mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega, odnosno napuštanja Republike Hrvatske. ''Bit će zatraženo prometno vještačenje. Vještak će pregledati autobus i dati svoj nalaz i mišljenje'', rekao je.

Igor Cišper, odvjetnik osumnjičenog vozača, kazao je da je uspio razgovarati s branjenikom. ''Njemu je žao što se sve to dogodilo. Dalje ćemo sve vidjeti. Koliko ja imam informaciju od njega, on nikad nikome nije rekao da je zaspao'', tvrdi i dodaje da mu je vozač otkrio što se dogodilo, no o tome ne može govoriti. Vozača će, otkriva Cišper, braniti on i Ljubo Pavasović Visković.

Sudac istrage objasnio je da ugovorom, koji Hrvatska ima s Kosovom o suradnji u kaznenim postupcima, nije predviđeno izručivanje državljana zbog kaznenog progona. ''Postupak će se voditi u Hrvatskoj. Međutim, postoji zakonska mogućnost da se vodi u Kosovu, ali za to je potrebna suglasnost obiju održava, o tome ne odlučuje obrana'', kaže.

Na sud su u utorak stigli i putnici iz autobusa kako bi dali iskaz.

Iz ŽDO-a su u ponedjeljak priopćili da je osumnjičeni 52-godišnji vozač kosovskog autobusa u trenutku nesreće bio umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom.