Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan korak naprijed

Volvo službeno najavio S90

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo je objavio kako će njegova nova limuzina pod oznakom S90, odnosno nasljednik već ostarjelog S80, biti izravna konkurencija BMW-ovoj seriji 5, Audiju A6 i nedavno predstavljenom jaguarovom XF-u.

 

Pročitajte i ovo Najsigurniji automobil na svijetu (Foto: Volvo) Sigurnost na prvom mjestu Istraživanje koje se nikad ne šali - najsigurniji automobil u povijesti napokon nam dostupan Slika nije dostupna Švedska vizija luksuza Volvo S90 stiže do kraja ove godine

Također, najavljen je i karavanske izvedbe ovog automobila koji će nositi naziv V90 i koja će na tržište stići nedugo nakon limuzine čiju se premijeru može očekivati do kraja ove godine.

Jedan od vodećih ljudi ovog švedskog proizvođača, Lex Kerssemakers, je izjavio kako će kada je riječ o dizajnu S90 biti još izražajniji automobil od XC90 te kako će na njegov dizajn utjecaj imati podjednako konceptni Universe iz 2011. (na slikama) te novije studije Coupe i Estate iz 2014. Kerssemakers je dodao i kako će imati sve što je potrebno, kada je riječ o opremi, motorizaciji i sl, da uspješno konkurira spomenutim modelima.

Dakako ovaj će se automobil temeljiti na modularnoj SPA (Scalable Product Architecture) platformi, a pokretat će ga nekoliko 4-cilindričnih benzinskih i dieselskih motora. Vrh ponude bi trebala činiti T8 Twin Engine hibridna izvedba s 2,0-litrenim kompresorskim i turbo benzinskim te električnim motorom kombinirane snage oko 400 KS i najvećeg okretnog momenta od oko 650 Nm.

Za sada nije poznato hoće li Volvo krenuti i na seriju 7, S klasu, A8 i XJ s potencijalnim većim modelom koji bi mogao nositi oznaku S100, no za njega u ponudi zasigurno ima prostora.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene