Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Renault Laguna zategnula bore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovih je dana predstavljena osviježena Renault Laguna s tek suptilnim promjenama ali ne i nevažnim.

Najbolje je krenuti od vanjskih promjena. Umjesto prijašnjih standardnih maglenki, Renault Laguna Collection 2013 i Laguna Estate Collection 2013 dolaziti će se LED dnevnim svijetlima koja ostaju upaljena i po mraku iako nešto slabijeg intenziteta nego danju čime je Renault želio naglasiti moderan i dinamičan karakter ove modelske linije. Tu su i novi 16-inčni alu naplatci koji također dodatno naglašavaju dinamičan stav osviježene modelske ponude Lagune.

Od sada će uz cijelu modelsku liniju Lagune biti dostupan i automatski EDC mjenjač s dvije spojke. U varijanti kada je spomenuti EDC mjenjač uparen s 1.5-litrenim dCi 110 motorom očekivana potrošnja iznosi 4.3 l/100km uz prateće emisije CO2 od 113 g/km kod Lagune i Laguna Coupea te 115 g/km za Laguna karavan čime su modeli nove Laguna Collection 2013 jedni od najučinkovitijih automobila u svojoj pripadajućoj klasi u pogledu emisija CO2.

Na popisu motorizacijskih opcija nalazi se i Energy 2.0 dCi motor u varijantama od 130 KS, 150 ili 175 KS za Laguna i Laguna Estate Collection 2013. Upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, modeli s gore spomenutim 2-litrašem troše tek 4.5 l/100km uz emisije CO2 od tek 118 g/km tj. 120 g/km u slučaju karavana. U kombinaciji sa 6-stupanjskim automatikom, 2.0-litreni dCi sa 175 KS ispušta 150 g/km CO2 u slučaju sve tri karoserijske inačice (Laguna, Laguna Estate i Laguna Coupe) uz prateću potrošnju goriva od 5.7 l/100km.

Jednako ekskluzivno kao i uvijek, Renault Laguna Coupe Collection 2013 moći će se naručiti s 240 KS jakim dizelskim V6 dCi motorom. Spomenuti motor dolazi u kombinaciji sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem a relevantne brojke su 7.1 l/100km i 185 g/km CO2.

Benzinski motori u ponudi s Laguna i Laguna Estate Collection 2013 modelima su 2.0-litreni 16V s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem te TCe 180 koji dolazi uparen sa 6-stupanjskim automatikom.

Cijela modelska linija Lagune za 2013. dolaziti će s onim najboljim što automobilska tehnologija ima za pružiti, točnije u ponudi su Renault R-Link, Bose® audio sustav i izvanredna 4Control šasija. Novi Renault R-Link multimedijski sustav uključuje i navigaciju, radio, Bluetooth povezivost i audio streaming glazbe pohranjene na vanjskim uređajima. Renault R-Link također vrši mnoštvo funkcija vezanih uz rad automobila dok je također moguće i preuzimanje raznih aplikacija izravno u memoriju sustava. Renault R-Linkom upravlja se preko intuitivnog 7-inčnog ekrana na dodir sa sučeljem koje je vrlo lako za korištenje. Vozač također može koristiti i glasovno upravljanje i kontrolne gumbe u blizini upravljača.

►►►   Scenic u novom crossover stilu

►►►   Renault Laguna Coupé dobila blagi makeover

U unutrašnjosti nove, osviježene Lagune za 2013. vozač i putnici mogu uživati i u izuzetno visokoj kvaliteti zvuka što mogu zahvaliti luksuznom Bose® audio sustavu koji je poznat po izvanrednoj reprodukciji zvuka. Bose® sustav dostupan s vozilima iz Laguna Collection 2013 dolazi sa 10 zvučnika, digitalnim pojačalom, Bose® procesorom signala i šest-kanalnim ekvalizatorom. Središnje smješten zvučnik ugrađen u komandnu ploču omogućava putnicima da uživaju u kristalno čistom i savršeno izbalansiranom zvuku neovisno o tome da li sjede na desnoj ili lijevoj strani vozila. U stražnjem lijevom kučištu zamjenskog kotača ugrađen je bas koji dostavlja bogate i realistične bas frekvencije diljem cijele putničke kabine.

Sljedeće na popisu tehnološki naprednih elemenata je 4Control šasija koja pruža izuzetno veliku udobnost. Spomenuta šasija biti će dostupna s određenim verzijama modela iz Laguna Collection 2013 linije. Uz upravljanje sva četiri kotača ovakav uglađen i visoko-kvalitetan tip šasije biti će dostupan većem broju vozača pri pristupačnoj cijeni. Dobrobiti 4Control šasije uključuju i još dinamičnije upravljačke karakteristike, veće manevarske sposobnosti i nenadmašno precizno upravljanje kojime automobil intuitivno ostaje na idealnoj putanji u prolasku kroz zavoje a vozač i putnici mogu uživati u još većoj zabavi i udobnosti u vožnji pri svim brzinama uz izuzetno visoku razinu aktivne sigurnosti.

Za modele iz Laguna Collection 2013 opremljene s 4Control tehnologijom i R-Link multimedijskim sustavom u kasnijem trenutku biti će dostupna i '4Control Monitor' aplikacija koja će vozačima pružati vizualni pregled rada 4Control sustava u stvarnom vremenu a isto će im omogućiti uvid u načine na koje 4Control doprinosi dinamičnim performansama vozila.

4Control šasija dostupna je uz verzije automobila koje pogone Energy 2.0 dCi 130, Energy 2.0 dCi 150, Energy 2.0 dCi 175, TCe 180 ili V6 dCi motori.

Renault Laguna Collection 2013 u Europi u prodaju kreće sredinom lipnja.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene