Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman za vrh

Predstavljen Ford Focus RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ford je napokon i službeno predstavio novi Focus RS koji će premijerno nastupiti sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova izvedba ST-a Ford predstavio osvježeni Focus ST Slika nije dostupna Mali crossover budućnosti Ford Vertrek koncept

Krenimo od najvažnije značajke novog RS-a i recimo kako će ovaj automobil pokretati 2,3-litreni 4-cilindrični EcoBoost turbo benzinski motor snage 235 kW, odnosno 320 KS preuzet iz Mustanga. Točan podatak o najvećem okretnom momentu za sada još uvijek nije objavljen, no iz Forda je stigla vijest kako je 6-stupanjski ručni mjenjač morao biti dodatno dorađen kako bi se mogao nositi s dodatnim okretnim momentom u odnosu na Mustangovih 433 Nm.

Spomenuta snaga i moment se na podlogu prenose putem sustava pogona na sva četiri kotača sa sustavom raspodjele okretnog momenta koji, sukladno ranijim najavama, može do 70% okretnog momenta prenijeti na stražnju osovinu, a od toga do 100% na svaki pojedini stražnji kotač. Ovaj će sustav, prema službenim navodima, omogućiti "novu razinu voznih sposobnosti i vrhunsko iskustvo za upravljačem".

Nadalje, Focus RS će biti standardno opremljen s 19-colnim lakometalnim kotačima i michelinovim Puilot Super Sport gumama dimenzija 235/35 R19, dok će biti moguće odabrati i opcijske Pilot Sport Cup 2 gume. Dakako, dojmu, ali i sposobnostima automobila će pripomoći i agresivni aero paket, kao i sportski ispušni sustav, dorađeni ovjes te upravljački i kočnički sustavi.

Kod interijera najveću novost čine sportska sjedala Recaro, 8-inčni zaslon infotainment sustava, novi audio sustav, sportski upravljač i papučice, a vrijedi spomenuti i dorađenu instrumentnu ploču i sl. Na kraju još dodajmo kako će Focus RS biti dostupan u četiri boje (Nitrous plava, Stealth siva, Absolute crna i Frozen bijela), a navodno ova s priloženih fotografija (Liquid plava) neće biti jedna od njih.

Dodatne informacije, uključujući i one o performansama ovog automobila će biti objavljene na ženevskom auto salonu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene