Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitivanja pokazala

Mali automobili sve sigurniji, ali neće dostići velike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali su automobili sve sigurniji. Pokazuju to posljednja ispitivanja Euro NCAP organizacije, a sada su to potvrdili i Amerikanci. Njihov je institut za sigurnost prometa proveo test na 13 malih automobila.

'Šest je automobila zaradilo najvišu ocjenu što znači kako su se pokazali dobrima u sva četiri testa koje provodimo. Mali su automobili znatno sigurniji nego što su bili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Prije nekoliko godina mnogi mali automobili su ocijenjeni slabim ocjenama u testu bočnog sudara, a tek nekoliko ih se pokazalo dobrima', ističe David Zuby, voditelj testiranja.

'Sada niti jedan niti nije dobio slabu ocjenu dok su mnogi dobili visoke ocjene u sva četiri naša testa. Mali su automobili oduvijek bili traženi zbog male potrošnje no nisu uvijek bili opremljeni istim sigurnosnim elementima kao i skuplji modeli.

Ali danas je svih 13 automobila koje smo testirali serijski opremljeno prednjim zračnim jastucima, bočnim zavjesama, a većina ima i ESP sustav koji sprječava mogućnost sudara', dodaje Zuby.

Ipak, protiv zakona fizike se ne može. 'Mali automobili nikada neće biti sigurni kao veliki. Unatoč poboljšanjima na području sigurnosti, uvijek postoji prednost koju pruža veći, teži automobil', zaključio je Zuby.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene