Baš kad smo pomislili da moderne jahte današnjice ne mogu postati više luksuzne nego što jesu, britanska tvrtka 'Yacht Island Design' predstavila je još jedan u nizu koncepata tematskih superjahti, a ovoga puta radi se o 90-metarskoj superjahti 'Tropical Island Paradise' inspirirana tropskim otocima Kariba, Indijskog oceana i Polinezije.


Zamislite sljedeći scenarij. Volite otvoreno more. Već posjedujete nekoliko jahti i imate kuće na nekoliko otoka diljem svijeta. Međutim, uvijek dođe vrijeme kada morate negdje otići a ponekad poželite da možete živjeti na jednom od tih otoka zauvijek ili da možete njih dovući natrag sa sobom.

Vezani članci Zdravko Marić Ministar financija na jahti plovi sivom zonom zakona, a odgovore ćemo znati - kad se vrati s godišnjeg pomorska nesreca - 3 Dnevnik Nove TV u patroli s pomorskom policijom. Snimili su nekoliko prekršaja, ali i zanimljivih izgovora

Britanska tvrtka za dizajn i gradnju brodova ‘Yacht Island Design’ iz mjesta zvanog Derby očigledno je imala upravo ovakvu osobu na umu kada se odlučila projektirati najluđu superjahtu na svijetu zvanu 'Tropical Island Paradise’ koja dolazi opremljena s potpuno funkcionalnim plutajućim tropskim otocima i vulkanom. Ova ludost nije prvi takav projekt za ovu tvrtku jer Tropical Island Paradise superjahta na popisu modela dolazi odmah nakon ‘Streets of Monaco’ jahte.

Jahta je dugačka sveukupno 90 metara, široka 33 metra s gazom od 8 metara a na svoj toj površini moguće je smjestiti 10 gostiju – rekli bi samo 10! Kombinacija dizelskog i elektromotora zaslužna je za pogon plovila čija je maksimalna brzina 15 čvorova. Trup bi trebao biti izrađen od čelika dok će cijeli vanjski dio biti izrađen od kombinacije aluminija i kompozitne plastike.

Na krmi je smješteno uzletište za helikoptere, a jedna zaista jedinstvena karakteristika na ovoj jahti su mali otočići na izvlačenje s tvrdim dnom kojime gosti dobivaju platformu na razini mora s koje mogu uživati u raznim sportskim aktivnostima ili se samo baciti u more i sunčati. Kada gosti požele malo rekreacije, ispod bazena nalazi se spremište sa skuterima za vodu i kajacima.

U unutrašnjosti je smještena glavna kabina koja se proteže na dvije palube a balkon iz dnevne sobe pruža pogled na prednji dio jahte iza vodopada. Iza glavne vlasničke kabine nalaze se i privatni dio za relaksaciju sa saunom i slično i još jedan balkon. Tu su i četiri VIP apartmana koji svi imaju privatne balkone i izravan pristup na glavnu palubu i kolibe pored bazena. Za zabavu je na raspolaganju kino-dvorana, igraonica, zatim je tu i knjižnica, teretana i još mnoštvo toga.

U ovom trenutku treba reći da, iako je ovo konceptualna studija, ne bi bilo toliko nemoguće da ovo ploveće tropsko čudo krene u proizvodnju. Kao što možete i pretpostaviti, ova superjahta svojim je neobičnim i ekstravagantnim dizajnom već privukla pažnju bogatih i slavnih.

Za više informacija pogledajte internetsku stranicu britanske tvrtke na sljedećoj adresi: www.yachtislanddesign.com
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju