Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

BMW M550d xDrive najsnažniji je dizelski karavan na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
M odjel uvijek misli ozbiljno, što najbolje govori njihov posljednji uradak

Vrijeme je automobilske revolucije u kojoj će uskoro zavladati hibridni, električni i vodikom pogonjeni modeli. Svaka tvrtka transparentno je pokazala svoj ekološki orijentiran program koji će pokušati ispuniti u sljedećih nekoliko godina, a BMW nije iznimka.

Međutim, da su dizelaši još poprilično daleko od umirovljenja, pokazuje najnovija prinova bavarske tvrtke koja nosi oznaku M550d xDrive. Malo slovo 'd' dakako znači da se ispod prednjeg poklopca nalazi dizelski motor, i to kakav!

Riječ je o 6-cilindarskom TwinPower motoru s dvije turbine koji proizvodi 400 KS i 760 Nm okretnog momenta, koji je okrunjen titulom najsnažnijeg dizelskog motora sa 6 cilindara u automobilskoj industriji.
Valja napomenuti kako će kupci M550d modela s xDrive pogonom na sve kotače istovremeno uživati u impresivnoj snazi te čuvati okoliš s emisijom štetnih plinova od 154 g/ km CO2.
A ujedno će čuvati i džep propisanom potrošnjom od 5,9 l/100 km.

Pročitajte i ovo PR Oglas BMW serije 3: Kultna sportska limuzina rođena za čisto zadovoljstvo u vožnji Slika nije dostupna INSIDER Dizelima nije odzvonilo! Zamijenite stari za novi uz 74.000 kuna popusta...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene