Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Doping epidemija na Tour de Franceu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dopinški skandali na Tour de Franceu pojavljuju se kao na pokretnoj traci. U četvrtak je Francuska antidopinška agencija objavila da je talijanski biciklist Riccardo Ricco (24) bio pozitivan na krvni doping EPO.

"Kod Ricca je nakon četvrte etape (8. srpnja, pojedinačni kronometar) utvrđena prisutnost EPO-a. Još ga nismo obavijestili o tome, ali to ćemo učiniti vrlo brzo", izjavio je predsjednik Francuske antidopinške agencije Pierre Bordry.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tour de France: Beltran izbačen zbog dopinga Slika nije dostupna Biciklizam: Landisu oduzet naslov pobjednika 'Toura'

U srijedu je objavljeno da je španjolski biciklist Moises Duenas Nevado (27), član momčadi Barloworld, također bio pozitivan na EPO nakon četvrte etape.

Riccardo Ricco, član ekipe Saunier Duval, treći je biciklist na ovogodišnjem Touru koji je bio pozitivan na EPO. Već u prvoj etapi je otkriven EPO kod Španjolca Manuela Beltrama iz ekipe Liquigas.

"Prekidamo aktivnosti naše momčadi dok ne doznamo što se ustvari dogodilo. Ovo je odluka momčadi i na nju nisu utjecali organizatori Toura", izjavio je Matxin Fernandez, sportski direktor ekipe Saunier Duval.

Ricco je na ovogodišnjem Touru osvojio dvije etape, a u ukupnom poretku je deveti, sa zaostatkom od 2 minute i 29 sekundi za vodećim Cadelom Evansom.

Nedavno je na utrci Giro d'Italia osvojio drugo mjesto, a zbog odličnih vožnji u brdima prozvali su ga "novi Marco Pantani". Pantani je 1998. godine osvojio Tour de France i Giro d'Italia, ali je 2004. umro od predoziranja kokainom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene