Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fenomenalni Bolt oborio svjetski rekord te uzeo zlato i na 200m

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je osvojio zlatnu medalju i pritom istrčao svjetski rekord na 100 metara, Jamajčanin Usain Bolt isto je ponovio i u utrci na 200 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Bolt je istrčao rezultat 19.30, što je za dvije stotinke sekunde bolje vrijeme od dosadašnjeg rekorda Amerikanca Michaela Johnsona iz Atlante 1996. godine.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna Carl Lewis sumnja u Boltove rezultate

Drugo mjesto osvojio je Churandy Martina s Nizozemskih Antila, dok je broncu osvojio Amerikanac Wallace Spearmon.

Posljednji koji je na olimpijskim igrama osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara bio je legendarni Carl Lewis 1984. godine.

Michael Johnson: Bolt je Superman 2

Nakon što je osvojio zlatnu medalju i pritom istrčao svjetski rekord na 100 metara, Jamajćanin Usain Bolt isto je ponovio i u utrci na 200 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu. Bolt je istrčao rezultat 19.30, što je za dvije stotinke sekunde bolje vrijeme od dosadašnjeg rekorda Amerikanca Michaela Johnsona iz Atlante 1996. godine.

"Fantastično, on je Superman 2", izjavio je odmah nakon finala utrke na 200m Michael Johnson.

"Pažljivo sam gledao njegov start i to je bilo još bolje negoli na 'stotki'. Ne možete vjerovati da dečko koji je visok 196 cm može tako startati. Bojao sam se da neće imati izdržljivost da cijelu utrku otrči u visokom ritmu. No, to je njegova omiljena disciplina i očito je želio srušiti svjetski rekord. Čestitam, čestitam", kazao je Johnson.

Više o svemu na olimpijske.dnevnik.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene