Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne mogu vjerovati al’ ću reći - Hvala ekonomskoj krizi!!! Količina televizija na crvenom tepihu se prepolovila. I dalje ih ima previše, ali barem ima mjesta i za nas Hrvate na svakoj važnoj premijeri.


Prošle je godine na Sundanceu bilo skoro pa nemoguće raditi posao, skoro kao i u Cannesu ili na Berlinaleu. Pristup na crvene tepihe gdje bi prošetali U2, Rober De Niro, Bruce Willis i slični za nas malecne sa svega četiri milijuna stanovnika bio je zabranjen bilo da smo došli čak pet sati ranije. Zahvaljujući ekonomskoj krizi, dosta je američkih novinara dobilo otkaze, neke televizije su ugašene i tu uskačemo mi, Hrvati koje odjednom jako srdačno pozdravljaju pri ulazu na premijere. Kriza u Americi se osjeća i dok gledam njihovu televiziju. Jedna automobilska marka (Hyundai) nudi kupnju auta po super niskoj cijeni, a u slučaju otkaza unutar godinu dana, daju vam mogućnost da ga vratite!

Vezani članci Slika nije dostupna Inauguracija - najvažnija tema Sundancea, osim za Snipesa Slika nije dostupna Bahati Goran Višnjić na crvenom tepihu

>> Inauguracija - najvažnija tema Sundancea, osim za Snipesa

>> Bahati Goran Višnjić na crvenom tepihu

Što se glumaca tiče, tu još neke vidljive krize nema. Barem kad je Hollywood u pitanju. 'Ne vjerujem da bi ikakva kriza mogla uništiti ovaj festival. Robert Redford zna posao. Pa evo ja imam nekoliko filmova u postprodukciji i uskoro krećem snimati nove', uzbuđeno je objasnio Woody Harrelson koji jako voli Park City. Osim što svakoga dana snowboarda ovdje promovira dramu 'The Messenger'. On je nedavno uplovio u bračnu luku nakon 20 godina veze sa Laurom Louie. 'Nakon dvadeset godina moljakanja ona je konačno pristala!', objasnio je zaljubljeni Harrelson. Ljubav je ove godine u zraku na Sundanceu.

Nekoliko sati kasnije srela sam se oči u oči sa dvoje glumaca koji su u braku cijelu vječnost. Ona je Susan Sarandon i kaže kako je tajna u njezinoj vezi dugoj 21 godinu to što ne pričaju previše! Što god to značilo! On je Pierce Brosnan, čija je filozofija međusobna ljubav i razumijevanje. Za vrijeme dok je odgovarao na pitanja novinarima, njegova presimpatična supruga Keely Shaye Smith cijelo je vrijeme smireno stajala pored njega i smješkala se. Sarandon i Brosnan na festivalu promoviraju dramu 'The Greatest'.

U pauzi između premijera prošetala sam glavnom ulicom Park Cityja, Main Street, koja izgleda poput western filmova. Pogled na nju je skoro pa potpuno uništen sponzorskim šatorima ispred kojih čuče milijuni obožavatelja. Stanem ispred jednog i pitam pa koga to čekate? A oni svi u glas - Paris Hilton je unutra. Iste se sekudne mičem jer ako je Paris ovdje, ja više nisam. Sekundu kasnije stiže Nick Cannon u pratnji nekoliko tjelohranitelja. Otkad je braku s Mariah Carrey koja poput njezinog dječaka ovdje promovira svoj novi film, dobio je neviđena krila. Nick je mlađi od svoje supruge punih 11 godina. I koliko god mi ona ide na živce, mali joj nije ni do koljena!