Plakati za horror film 'The Last Exorcism' Elija Rotha zabranjeni su u Velikoj Britaniji nakon što su vlasti odlučile kako su 'preuznemirujući za djecu'.


Dva različita plakata objavljena su u rujnu, a najviše je uzrujao vlasti za standarde oglašavanja (Advertising Standards Authority) koje su zaprimile brojne pozive neodobravanja. Tom mišljenju priklonili su se čak i obožavatelji filmova o egzorcizmu, tvrdeći da je mlada djevojka u haljini natopljnoj krvlju 'uznemirujuća i neprikladna za javno prikazivanje'.

Vezani članci Slika nije dostupna Zatvarani u podrumu sat vremena: ''Imala sam noćne more'' Slika nije dostupna Vraća se na velika vrata: Opet će postati hollywoodska "kraljica vrisaka"

Odgovorni su tada povukli plakat, a glasnogovornica distributerske kuće Optimum Releasing rekla je da tvrtka 'nije imala namjeru postaviti poster koji bi uzrokovao tjeskobu'. Uznemireni plakatom u svojim dopisima distributerskoj kući i ASA-i pisali da djevojka s plakata izgleda kao da je pretrpjela seksualni napad.

Film sniman kao fiktivni dokumentarac režirao je Daniel Stamm, scenarij su napisali Huck Botko i Andrew Gurland, producirali su ga Marc Abraham, Thomas Bliss, Eli Roth i Eric Newman, a glavne uloge tumače Patrick Fabian kao Cotton Marcus, Iris Bahr kao Iris i Louis Herthum kao Louis Sweetzer. U kinima se počeo prikazivati 27. kolovoza ove godine, a s budžetom od tek 1,8 milijuna dosad je zaradio 54 milijuna dolara.

>> Freddy Krueger proglašen najvećim zlikovcem svih vremena