Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Jilin otkrivena je kornjača ovisna o pušenju. Vlasnik Li Yun kaže kako je njegova petogodišnja ljubimica postala ovisna o nikotinu nakon što je u vrtu naišla na jedan od njegovih opušaka.


Li Yun tvrdi kako je kornjača sada ovisna o nikotinu te može popušiti cigaretu za četiri minute. Prema njegovim riječima malena je kornjača 'uzrujana' kada joj ne da cigaretu.

Vezani članci Ministar Zdravko Marić Marić otkrio koliko bi kutija cigareta mogla poskupjeti. O mjerama pomoći za poduzetnike: "Vrlo vjerojatno će biti nastavljene..." Cigarete, ilustracija Loše vijesti za pušače: Uskoro poskupljuju cigarete i duhan

'Kad god zapalim cigaretu ona izroni iz svog bazena, digne glavu prema meni i 'bulji' u cigaretu. Ako joj ne dam pušiti počne kao luda plivati uokolo udarajući o rub bazena. Ne želi stati dok joj ne dam cigaretu', kaže Yun.

Yun je dokazivao svoje tvrdnje dajući kornjači da puši pred susjedima i novinarima.

Tang Jingwen, zamjenik tajnika Društva za zaštitu životinja, kaže kako uopće ne odobrava Yunove postupke. 

'Ako kornjača puši dobrovoljno, onda tu ništa ne možemo učiniti, ali moramo ga zaustaviti u poticanju njezine navike', kaže Jingwen.