Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cleto Ruiz Diaz, 44-godišnji soboslikar iz siromašnog dijela Argentine, otac je 37-ero djece i bez stalnog je zaposlenja te je zatražio od države dopuštenje da se podvrgne vazektomiji (operativno odstranjivanje sjemenovoda) kako više ne bi mogao začeti dijete.


Takva se operacija dopušta u slabije nastanjenim pokrajinama Patagonije na jugu, no još je zabranjena na sjeveru gdje žive brojne obitelji, te se slučaj pročuo u javnosti jer Senat razmatra prijedlog zakona koji bi u cijeloj zemlji dopustio podvezivanje jajovoda za žene i vazektomiju za muškarce.

Vezani članci Snimanje filma General - 1 Donosimo odgovor na jedno od najčešćih pitanja: Koliko je istine u filmovima temeljenim na stvarnim događajima? Sterilizacija će poboljšati kvalitetu života mačke Za dulji i kvalitetniji život ljubimca: Sve prednosti sterilizacije mačaka

Ceto Ruiz Diaz seksualno je zreo od devete godine, a tijekom 14 godina živio je s tri žene pod istim krovom, no sada ima samo jednu konkubinu.

Jedna od bivših partnerica, Yolanda Lezcano (32), potvrdila je
njegovu poligamiju i izjavila da ga je napustila jer je s njom loše postupao, no još živi u susjedstvu s 11-ero njihove djece.
Ruiz Diaz žali se na težak život jer nema stalnog zaposlenja i zaradi tek 2 dolara dnevno, odijeva djecu odjećom koju mu daju poslodavci i čeku vladinu pomoć koja nikada ne stiže.

Sa sadašnjom 29-godišnjom suprugom ima osmero djece.
Šestero Ruizove djece je umrlo i to je nagnalo oca rekordera
da zatraži operaciju.

Prezervativ nikad nije koristio čuvajući radije novac za prehranu brojne obitelji.