Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među bundevama koje su u dobrotvornoj akciji uoči Noći vještica jučer prodavane na željezničkom kolodvoru na Manhattanu, našla se jedna teška čak 676 kilograma, a ako je vjerovati organizatoru, riječ je o najvećoj bundevi na svijetu.


U akciji je prikupljan novac za njujoršku Banku hrane, koja pomaže siromašnima.

Vezani članci Cijepljenje (Foto:Dino Stanin/PIXSELL) New York još prošle godine uveo drakonske kazne za one koji cijepe preko reda - milijun dolara i gubitak licence Slika nije dostupna VIDEO Kosturi, zmajevi, zombiji...Evo kako je diljem svijeta obilježen Halloween!

Manje bundeve prodavane su po pet, a veće po 10 dolara, dok do najveće bundeve posjetitelji nisu mogli doći, nego im je ona samo prikazana na ekranima na stanici.

Glasnogovornica kolodvora Karen Weber kazala je da je bundeva rekorder kupljena od muškarca na Rhode Islandu, no nije htjela reći i koliko je koštala.

Najavila je da će bundeva nakon akcije biti donirana Banci hrane Ulster Countya.

Noć vještica, koja se obilježava 31. listopada, korijene vuče iz keltskih vjerovanja, a engleski naziv "Hallowen" dobila je zbog činjenice da pada noć uoči blagdana Svih svetih (All Hallows Eve).

Prvi dan listopada u keltskom je kalendaru označavao početak nove godine, a Kelti su vjerovali da toga dana svijetom lutaju duhovi umrlih u protekloj godini.

U noći vještica, američka djeca zamaskirana idu od vrata do vrata, tražeći bombone i druge poslastice, a tradicionalni element proslave je i Jack-o-lantern, lik urezan u bundevi.