Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peking će svakoj glavici kupusa, mrkvi ili mahuni dati njezin vlastiti identifikacijski broj i tako ih imati u evidenciji, javljaju kineski mediji.


Kao da nema dovoljno problema sa statističkim praćenjem svojih 1,3 milijarde stanovnika, Kina je odlučila popisati i pod potpunu kontrolu staviti svoje povrće kako bi osigurala sigurnost hrane tijekom Olimpijskih igara 2008.

Vezani članci Ivan Curić i Paula Klaić Saulačić Uzeli stvar u svoje ruke i snašli se. Zbog korone sada za svoje lubenice dobivaju više nego prije: "Ovakvu cijenu nikada nismo imali" Urbano vrtlarstvo sve popularnije - 6 Korona iznjedrila i pravi hit: Doznajte kako do svježeg voća i povrća na vlastitom balkonu. I to dvaput brže nego u klasičnom vrtu

Ako dođe do kakvog "incidenta" s povrćem, ono se odmah može provjeriti u evidenciji u kojoj je upisano porijeklo. To znači da se svako povrće prati od farme do tanjura.

Pod "incidentima" se misli na pesticide ili zagađivače u zemlji.
Greenpeace je otkrio zabranjene pesticide i druge kemikalije u povrću koje dolazi iz Kine.

- Nakon inspekcije u centru za distribuciju, standardno povrće koje zadovoljava uvjete može ući u olimpijske kuhinje, piše Beijing News.