Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski supermodel Kate Moss kupila je jedan od čuvenih londonskih crnih taksija za oko 45.000 eura, javio je u nedjelju The Mail on Sunday.


Često je snimana kako ispada iz jednoga od njih, a sada je zauzela mjesto za upravljačem, piše list.

Vezani članci Engleska postupno izlazi iz lockdowna - 4 Engleska postupno izlazi iz lockdowna: "Napokon smo se vratili u pubove. Unaprijed smo rezervirali stol i mislimo ovdje provesti cijeli dan" Boris Johnson cijepio se AstraZenecom 02 Boris Johnson cijepio se AstraZenecom: ''Nisam baš ništa osjetio''

Prošloga tjedna Moss (34) opažena je na svom prvom poslu kako vozi prijatelje iz puba Paradis iz Kensal Greena u sjevernom Londonu u svoju kuću u St John's Woodu.

Jedna usputni promatrač je rekao: "Kate je bila tako uzbuđena - hihotala se kao dijete u slastičarni".

No, ako se Kate nadala kako će izbjeći prometne gužve ili koristiti trake rezervirane za autobuse i taksije grdno se vara. Crni taksiji u vlasništvu privatnih osoba moraju poštovati ista prometna pravila kao i svi drugi i ne smiju koristiti autobusne trake te moraju plaćati nepopularni cestovni porez koji je uveo gradonačelnik Ken Livingston.

Vrhunski model je posljednja u nizu slavnih koji posjeduju jedan od oko 20.000 londonskih taksija. Glumac akcijskih filmova a sada guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je 2003. kupio jedan i prebacio ga u Kaliforniju.

Pokojni filmski redatelj Stanley Kubrick mogao se često vidjeti iza upravljača jednoga od njih u blizini svoga doma u Hertfordshireu dok je britanski glumac Stephen Fray navodno koristio svoj taksi kako bi izbjegao plaćanje kazni za krivo parkiranje.