Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Isaac Newton predvidio kraj svijeta 2060.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najutjecajnijih znanstvenika svih vremena, Isaac Newton, predvidio je da će se kraj svijeta dogoditi 2060. godine.

Podatak se temelji na rukopisima slavnoga fizičara koji su u nedjelju predstavljeni na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Bio jednom čovjek po imenu Frost…' Charlie Frost odao počast Nostradamusu poemom Slika nije dostupna 'Optimističan' kao i obično Charlie Frost: Mikro roboti će nas sve proždrijeti!

Newtonove zabilješke prvi su put prikazane u javnosti od 1969. u sklopu izložbe organizirane pod nazivom "Newtonove tajne", stoji u priopćenju Sveučilišta.

U pismu iz 1704. Isaac Newton, engleski fizičar i astronom, zaljubljenik u teologiju i alkemiju, jedan je dio posvetio izračunu kraja svijeta na temelju biblijskog fragmenta iz knjige Danijelove.

Veliki znanstvenik je naime zapisao je da bi između utemeljenja Svetog Rimskog Carstva Karla Velikog godine 800. i kraja svijeta trebalo proći 1.260 godina.

U posjedu knjižnice Hebrejskog sveučilišta nalazi se još rukopisa slavnog znanstvenika, puno poznatijeg po racionalnim otkrićima poput teorije zemljine gravitacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene