Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najutjecajnijih znanstvenika svih vremena, Isaac Newton, predvidio je da će se kraj svijeta dogoditi 2060. godine.


Podatak se temelji na rukopisima slavnoga fizičara koji su u nedjelju predstavljeni na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Čekaju nas nezamislivi užasi, potresi i erupcije!' Slika nije dostupna Charlie Frost odao počast Nostradamusu poemom

Newtonove zabilješke prvi su put prikazane u javnosti od 1969. u sklopu izložbe organizirane pod nazivom "Newtonove tajne", stoji u priopćenju Sveučilišta.

U pismu iz 1704. Isaac Newton, engleski fizičar i astronom, zaljubljenik u teologiju i alkemiju, jedan je dio posvetio izračunu kraja svijeta na temelju biblijskog fragmenta iz knjige Danijelove.

Veliki znanstvenik je naime zapisao je da bi između utemeljenja Svetog Rimskog Carstva Karla Velikog godine 800. i kraja svijeta trebalo proći 1.260 godina.

U posjedu knjižnice Hebrejskog sveučilišta nalazi se još rukopisa slavnog znanstvenika, puno poznatijeg po racionalnim otkrićima poput teorije zemljine gravitacije.