Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Princ Harry želi odustati od vojne karijere u britanskoj vojsci nakon što nije poslan u Irak, piše u subotu list Daily Mail.


Dvadesetdvogodišnji britanski princ rekao je prijateljima da "ne može podnijeti poniženje" nakon što je odbijen njegov odlazak na prve crte bojišnice u Iraku, rekao je listu izvor blizak Harryu.

Vezani članci Požar u COVID bolnici u Iraku Broj mrtvih u stravičnom požaru u COVID bolnici u Iraku popeo se na 92: "Timovi hitne pomoći iznosili su pougljenjena tijela..." Slika nije dostupna VIDEO Strava u Iraku: Najmanje 39 mrtvih u požaru koji je izbio na COVID odjelu bolnice

No, njegov glasnogovornik u petak je rekao da "Princ Harry ostane predan svojoj vojnoj karijeri", iako drugi izvor blizak kraljevskoj obitelji navodi "da će sam odlučiti koliko dugo će ostati u vojsci".

Prinčev prijatelji listu je izjavio da je Harry utučen i zbog toga
što, kao zamjenu, neće biti poslan niti u Afganistan.

Izvor dodaje kako je Harry, treći u liniji nasljeđivanja britanskog prijestolja, shvatio da je stanje u Iraku preopasno za članove kraljevske obitelji.

"Nastoji razmišljati pozitivno o svemu što se dogodilo jer je stanje u Iraku neuobičajeno, no isto tako u dubini duše zna da je neodlazak u Irak bio smrtonosni udarac njegovoj vojnoj karijeri", rekao je izvor.