Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Legendarni američki karakterni glumac Jack Warden, dobitnik nagrade Emmy i dvaput nominiran za Oscara, proslavio se ulogama grubih policajaca, trenera i vojnika u karijeri koja se protegla na pet desetljeća, a umro je u 85. godini u New Yorku.


Warden, koji je živio na Manhattanu, umro je u srijedu u bolnici u New Yorku, objavio je u petak navečer njegov dugogodišnji menadžer Sidney Pazoff.

Vezani članci Goran Bogdan Prepoznajete li jednog od naših najzgodnijih glumaca, ovo je fotka njegove prve kazališne predstave? Slika nije dostupna Preminuo veliki glumac i režiser, zvijezda Jurassic Parka

- Sve je pomalo počelo otkazivati, zdravstveno stanje mu se posljednjih mjeseci dosta pogoršalo, srce pa bubrezi, a potom i sve ostalo, rekao je Pazoff.
 
Warden je nominiran za Oscara 1979. godine kao najbolji sporedni glumac u filmu "Nebo može čekati" redatelja Warrena Beattyja te 1976. u istoj kategoriji za film "Frizer", u kojem je Beatty također tumačio glavnu ulogu.

Američku televizijsku nagradu Emmy dobio je 1972. godine za sporednu ulogu trenera Chicago Bearsa u drami "Brianova pjesma".

Warden je sa svojom bijelom kosom, ispranim licem i dubokim glasom, bio desetljećima tražen glumac za karakterne uloge.

U stvarnom životu je ovaj nekadašnji boksač, lučki radnik i padobranac bio sve samo ne grubijan. 

- Vrlo blag i vrlo nježan, većina glumaca u privatnom životu odgovara likovima koje tumače. S njim to nije bio slučaj, rekao je Pazoff.