Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki glumac Richard Widmark koji je postao poznat već nakon prve uloge 1947. u "Poljupcu smrti" u ulozi psihopatskog ubojice, umro je u 93. godini nakon duge bolesti, izvijestili su američki mediji u srijedu.


Widmark je umro u ponedjeljak u svojoj kući u Roxburyju, u Connecticutu, rekla je njegova supruga Susan Blanchard, prenosi internet stranica The New York Timesa.

Vezani članci Vitalij Alšanski Policija pronašla tijelo glumca u stanu, morali su provaliti nakon što se danima nikome nije javljao Slika nije dostupna Nije se mogao pohvaliti sretnim mjesecima prije smrti

Ona je objasnila dnevnom listu da je glumcu prije nekoliko mjeseci puknuo kralježak nakon čega mu se zdravlje pogoršavalo.

Plavokosi glumac, plavih očiju snimio je blizu 70 filmova tijekom 50-godišnje karijere, jednako uvjerljivo je tumačio pozitivne i negativne likove.

Najbolja ostvarenja daje u vesternima Johan Forda "Dva jahača" i "Jesen Čejena" , te Siegelovom detektivskom filmu "Inspektor Madigan" čiji je uspjeh doveo do snimanja tv-serije.

Njegovo tumačenje gangstera Tommyja Uda u "Poljupcu smrti" Henryja Hathawaya nominiran je za Oscara, što je ostala njegova najzapaženija ualoga

Bio je uvjereni demokrat, prezirao je nasilje i žalio što američku filmsku industriju vode "poslovni ljudi bez ikakva ponosa".

Rođen je 26. prosinca 1914. u Sunriseu u Minnesoti, a diplomirao je političke znanosti. Svoje političke stavove izgradio je putujući biciklom po nacističkoj Njemačkoj.