Obavijesti Video Pretražite Navigacija
terorizam u austriji

Hrvat iz Beča: "Helikopteri nadlijeću grad, policija je posvuda. Panika me uhvatila tek kad sam došao kući"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U stravičnom napadu u Beču kod sinagoge u središtu grada prema posljednjim je službenim informacijama najmanje 15 ranjenih, a policija je potvrdila kako je poginula jedna osoba. Ubijen je i jedan napadač te ranjen policajac, a potvrđeno je i kako je do pucnjave došlo na šest lokacija u gradu. Kakva je trenutačno situacija u glavnom austrijskom gradu, ispričao nam je Hrvat koji u Beču živi i radi već tri godine.

Filip Biškić, Hrvat koji u Beču živi i radi već tri godine, u trenutku napada sjedio je na terasi jednog kafića u centru grada udaljen otprilike dva kilometra od Schwedenplatza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teroristički napad u Beču Potresno svjedočanstvo konobara iz kafića u blizini pucnjave: "Čuo sam najmanje 15 hitaca, svi smo se bojali" Policija na ulicama Beča nakon terorističkog napada Uhićeno više osoba Napadač iz Beča krvavi pohod najavio na Instagramu, odgovornost za napad preuzela je Islamska država

"Bio sam na terasi kafića kad smo vidjeli da policija ide u smjeru centra. Schwedenplatz je otprilike na drugoj strani centra. Sve je bilo OK dok nije došao konobar i rekao da se morao zaključati u kafić. Tada sam ustao i s prijateljem otišao kući u vlastitom automobilu", priča Filip.

Govori nam kako javni prijevoz u centru trenutačno ne vozi, a iznad grada nadlijeću helikopteri. 

"Na putu kući iz više smjerova primijetili smo policijska vozila. Dosta mojih prijatelja trenutačno je zatvoreno u kafićima i čeka kraj situacije. Sada smo kod kuće, na sigurnom", kaže Filip.

Rekao nam je kako ga je panika uhvatila tek kad je stigao kući.

"Doslovno sam studentski život proveo na tim mjestima koja su napali, to je dio grada prepun kafića. Dobio sam poruka kao nikad u životu", kaže Filip.

Najmanje dvije osobe, među kojima napadač, ubijene su u simultanim terorističkim napadima u ponedjeljak navečer u središtu Beča, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer rekao je televiziji ORF da se radilo o više napadača koji su otvorili vatru na šest lokacija blizu središnje bečke sinagoge.

Najnovije informacije o pucnjavi u Beču pratite ovdje

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene