Obavijesti Video Pretražite Navigacija
a troškovi idu u nebo

VELIKA GALERIJA Pogledajte kako izgleda zatrpavanje vrtača u Mečenčanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon potresa u Petrinju u mjestu Mečenčani ukupno se otvorilo više od 130 rupa u tlu od kojih je najveća širine 25 metara i dubine trinaest metara. Stručnjaci s Građevinskog fakulteta pronašli su način kako zatrpati rupe gdje bi se mogao koristiti građevinski otpad od srušenih objekata.

U Mečenčanima je do sad sanirano sedam rupa. Voditeljica Hrvatskih voda ispostave Sisak Tatjana Dovranić Kardaš u Dnevniku Nove TV prije nekoliko dana je kazala da su zadovoljni tijekom radova.

Pročitajte i ovo Mečenčani - 1 Rupe u Mečenčanima Nove se otvaraju, a stare zatrpavaju, mještani su u strahu: ''Bojim se i kad ljudi idu, traktor da neće negdje propasti'' Rupe na potresom pogođenim područjima Pojavilo ih se više od 80 Stručnjak objasnio zašto su nakon potresa nastale ogromne rupe: "Pojavljuju se naglo, postoji veliki rizik za stanovništvo"

"Možemo reći da smo do sada ugradili više od 350 kubika kamenog materijala i da smo zadovoljni tijekom radova. Nije bilo iznenađenja", kazala je.

Izravnavanje sedam rupa uz kuće trebalo bi koštati 350.000 kuna, no već je prva rupa imala posebne potrebe, pa će samo ona stajati 300.000 kuna.

Kako izgleda zatrpavanje vrtača pogledajte u velikoj galeriji, a više o temi obnove nakon potresa čitajte OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene