Obavijesti Video Pretražite Navigacija
premašen budžet

Počela sanacija rupa u Mečenčanima, a već su isplivali prvi problemi: "Procijenili smo 350.000 kuna za sve, ali mislim da će nam troškovi porasti"

Aktualno Galerija Mečenčani: Rupe bez dna - 1 Mečenčani: Rupe bez dna - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mečenčani: Rupe bez dna - 2 Mečenčani: Rupe bez dna - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mečenčani: Rupe bez dna - 3 Mečenčani: Rupe bez dna - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mečenčani: Rupe bez dna - 4 Mečenčani: Rupe bez dna - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Mečenčani: Rupe bez dna - 5 Galerija 1/6 >>
U Mečenčanima se sanira sedma rupa, a 136 ih još treba zatrpati. Već je prva premašila budžet za najmanje sto posto. Uz to, mještani se bune zašto se ne ravnaju rupe u njihovim vrtovima umjesto onih uz kuće u kojima ionako nitko ne živi.

Rupa od metar iz kolovoza sada je otvorena nekoliko metara. Dinamika je ostala ista, a rupe se i dalje otvaraju. Ona koja se prva otvorila, također napreduje. Novinarka Barbara Golja razgovarala je s nezadovoljnim mještanima.

"Ona je 30 sigurno i 12 metara duboka. Nisam vjerovao da se ovo neće zatrpavati. Zatrpavaju one manje tamo, ono što se zatrpava tamo nitko neće stanovati", žali se Nikola Borojević.

Prvo se izravnavaju onih sedam uz kuće. Za 350.000 kuna.

"Možemo reći da smo do sada ugradili više od 350 kubika kamenog materijala i da smo zadovoljni tijekom radova. Nije bilo iznenađenja", komentirala je Tatjana Dovranić Kardaš, voditeljica Hrvatskih voda ispostave Sisak.

Osim onog financijskog, ali to ionako nije iznenađenje. Već je prva rupa imala posebne potrebe, pa će samo ona stajati 300.000 kuna.

Pročitajte i ovo Rupa u Mečenčanima - 2 Sanacije ni na vidiku Otvorila se 140. rupa u Mečenčanima, stanovnici u strahu: "Ona je ogromna''

Pročitajte i ovo Vrtača u Mečenčanima - 2 prijedlog stručnjaka Prošlo je 205 dana od razornog potresa, a stanovnici Mečenčana još spavaju pokraj vrtača. Struka je konačno smislila rješenje, a otkriveno koliko će koštati sanacija samo jedne rupe

"Mi smo procijenili 350.000 kuna za sve rupe, ali mislim da će nam troškovi porasti", dodaje Dovranić Kardaš.

Neki stanovnici ne bi napustili svoj dom ni kad bi im rekli da rupe neće zatrpati.

"Ja odavde ne idem dok ne umrem", izjavio je Luka Barišić.

Sve nas nekako ne napušta pomisao, da su Mečenčani - rupa bez dna. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene