Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Kad se Srbin i Hrvat slože''

VIDEO Incident u Omišu! Mladić razbio ploču na ćirilici: ''Držite je na drugoj strani Drine''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ćirilične ploče nekima su i dalje kost u grlu, balvan u oku. Najnoviji incident u ''ratu'' ćirilice i latinice dogodio se u Omišu.

'Kad se Srbin i Hrvat slože i olovo plivati može'', natpis je to s dvojezične ploče koja je dan ranije razjarila jednog mladića.

''Ćirilicu držite na drugoj strani Drine!'' - poručio je uz psovku momak razbivši ploču, a ostatke je bacio u smeće.

Ploču razdora na  ''Stupu srama'' na Poljičkom trgu izložio je ljubitelj umjetnosti i kolekcionar Arnand Štambuk.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ništa od ćirilice Vukovar opet odbio proširiti prava srpskoj manjini, podržao ih i ministar: "Oni najbolje znaju situaciju"

Iluzija u smeću

Štambukova prvotna nakana bila je da u sklopu umjetničkog festivala Almissa Open Art ploču instalira na zgradu omiške gradske uprave.

Međutim, Festival, koji je izvijestio o incidentu i objavio snimku, nije za to postavljanje ploče na zgradu gradske uprave dobio komunalnu dozvolu.

Pročitajte i ovo Jadranka Reihl-Kir TKO SU NALOGODAVCI? Prešućeni heroj mira: ''Reihl-Kir je poput kamenčića u cipeli, da nas podsjeti da je rat nekima trebao, za političke, ali i kriminalne ciljeve''

Stoga su se ispričali Štambuku i vratili mu ploču uz objašnjenje da i dalje može manifestirati rad u vlastitom aranžmanu, na način koji on smatra odgovarajućim, bez podrške organizatora, osim u dokumentacijskom smislu.



Štambuk je tada ploču izložio na Poljičkom trgu, na kojem je stajala jedva koju minutu kada je uslijedio bijes mladića koji se, kažu u objavi s Festivala, tamo slučajno zatekao.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene