Saborski zastupnik SDSS-a i predsjednik SNV-a Boris Milošević u petak je ustvrdio da je na sjednici Gradskog vijeća Vukovara propuštena prilika za dijalog i iskorak te da se "svi bolje razumijemo bez obzira na to koji jezik i pismo koristimo".

Galerija


Njegova stranačka kolegica Dragana Jeckov dodala je kako smo "još jednom imali priliku vidjeti kako se gradonačelnik Ivan Penava odnosi prema pruženoj ruci vijećnika SDSS-a, kao što se i do sada odnosio prema odluci Ustavnog suda, tako i prema Statutu vlastitog grada".

Vezani članci Miroslav Šeparović (Foto: Pixsell,Davor Puklavec) Šeparović: "Odluke Ustavnog suda moraju svi provoditi, odlučit ćemo o daljnjem postupanju" Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava bacio Statut Grada napisan na ćirilici (Foto: Dnevnik.hr) Pogledajte snimku incidenta u Vukovaru: Penava bacio na pod Statut Grada na ćirilici

Zapravo, istaknula je u izjavi novinarima u Saboru, još jednom je pokazao kako je on isključivo gradonačelnik jednog dijela građana Vukovara, a to sigurno nisu pripadnici srpske zajednice.

"Što se tiče spominjanja ratnih zločina u raspravi koja je bila više nego uzavrela, kao i silovatelja koji šetaju ulicama Vukovara, važno je reći da smo mi jako zainteresirani za rješavanje tih pitanja. Činimo apsolutno sve da već jednom svaki ratni zločinac dobije ime i prezime i da se skine stigma s građana Vukovara koji pripadaju srpskoj zajednici. Krajnje je vrijeme da se to učini", kaže Jeckov.

Vjerujem da će doći vrijeme kada će se u Vukovaru postaviti dvopismene ploče. Ponavljam, ovo je bila pružena ruka povjerenja, mira, tolerancije na području gdje je mirna reintegracija završena 1998. godine, optimistična je Jeckov.

Napomenula je kako je retorika gradonačelnika Penave "apsolutno nije iznenadila" jer "znamo o kome je riječ".

Na pitanje kako će se ova situacija reflektirati na odnose HDZ-a i SDSS-a na nacionalnoj razini, Milošević nije htio odgovoriti. (Hina)