Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolozi upozoravaju: Temperature bi mogle otići i do 20 stupnjeva, jedna će skupina ljudi biti posebno na udaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natprosječno toplo vrijeme nastavlja se uz temperature od oko 20 stupnjeva. Južina, toplina i nedovoljno sunca meteoropatima mogu donijeti umor, razdražljivost i manjak koncentracije, pa idućih dana svakako pronađite malo vremena za sebe.

U srijedu će se u središnjoj Hrvatskoj zadržati iznadprosječno toplo vrijeme. Uz jugozapadnjak temperatura će biti neočekivano visoka, od 16 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Meteorolog otkriva što nas očekuje za vikend i kada ćemo moći spremiti kišobrane Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Djelomice ili pretežno sunčano te razmjerno toplo očekuje Slavoniju i Baranju, gdje će se temperatura kretati oko 15 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će nešto promjenjivije. Moguća su sunčana razdoblja, no povremeno i povećana naoblaka, pa i slaba kiša. Puhat će umjereno i jako jugo, u gorju jugozapadnjak, dok će temperatura kao i drugdje biti iznad prosjeka - u gorju od 13 do 18, a na moru između 15 i 19 stupnjeva.

I u Dalmaciji će vrijeme biti djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku te iznadprosječno toplo. Rijetko gdje je uz obalu moguće malo kiše. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenom moru i vrlo jako jugo, dok bi temperatura ponovno mogla dosegnuti 20 stupnjeva.

Nastavak tjedna u većini kopnenih krajeva obilježit će suho, djelomice sunčano i u svakom slučaju iznadprosječno toplo vrijeme. Kiša je uz jače naoblačenje izgledna u subotu. U četvrtak ujutro mjestimice se očekuje magla, osobito na istoku, a u petak će ponovno pojačati jugozapadnjak, pa su šanse za maglu male.

Na Jadranu će i idućih dana biti promjenjivije, uz više oblaka. Povremeno će kišiti, a u četvrtak su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Petak će biti malo mirniji, dok subota na more nosi novo jače naoblačenje, potom kišu, pljuskove i grmljavinu, pri čemu bi oborina mogla biti i izraženija. Puhat će umjereno, jako i olujno jugo, no zadržat će se za drugu polovicu prosinca razmjerno toplo vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene