Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicija je tradicija

KAKVA PRIČA IZ SRBIJE Neznanac im upao u kuću i tražio sira i kruha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonac je nepozvan upao u kuću bračnog para iz Srbije i zatražio kruha i sira.

Bračni par iz Gornje Trnave u Srbiji neobično je reagirao na stranca koji je nepozvan upao u njihov dom. 54 -godišnji Makedonac upao je naime u njihovu kuću u niškom selu i tražio hranu.

Pročitajte i ovo Domaćeg sira i mlijeka sve manje - 4 Rastu cijene Skuplje je i domaće mlijeko, sir, vrhnje... Proizvođači poručuju: "Cijena mlijeka bi danas trebala biti minimalno pet kuna" Paški sir - 4 "Porezni rekorder" Slijedi li novo poskupljenje mnogim Hrvatima omiljene namirnice? Proizvođači traže smanjenje stope PDV-a

'Daj kruha i sira', zavikao je s vrata i šokirao domaćicu Zoricu koja je, kada je primijetila da stranac drži ruku ispod jakne, pomislila da je naoružan. Ipak dala mu je kruh koji je zatražio. Sir nije imala. Ona i njezin suprug odlučili su naime 'ispoštovati tradiciju' i stranca 'nahraniti i napojiti'. Tek nakon toga pozvali su policiju i hitnu pomoć.

Prepričavajući događaj domaćin Nenad rekao je da su strancu, kada je pojeo, skuhali kavu te mu dali cigarete. On im je pak ispričao da pet dana ništa nije jeo, kao i da je u Makedoniji bio u psihijatrijskoj bolnici i da je do njih danima putovao pješke iz Beograda.

'Nije bio agresivan, ali je pričao nepovezano, očigledno je da s njim nije bilo u redu. Znam da su psihijatrijski bolesnici nepredvidivi pa sam strahovao što može učiniti, naročito jer je su u kući bili starac i dijete', ispričao je Nenad i dodao da su strancu pustili narodnu glazbu da ga smire, a dok nije gledao pozvali su hitne službe.

Policija je privela Makedonca kojem je zbog kršenja Zakona o strancima određena kazna od 8 tisuća dinara, ali kako nije imao novac zamijenjena je zatvorom u tajanju od osam dana, piše Telegraf. 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene