Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovezen iz Liberije

Smrtonosni virus na našem kontinentu: Prvi Europljanin zaražen ebolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pacijenti su dobro stigli, iako malo dezorijantirani. Oboje su u karanteni', poručeno je iz bolnice u kojoj su smješteni zaraženi ebolom.

Prvi Europljanin zaražen virusom ebole, španjolski svećenik Miguel Pajares u stabilnom je stanju u madridskoj bolnici kamo je prevezen iz Liberije, objavile su tamošnje vlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVLJENA PRESUDA Gnjusni zločini: Bivšem svećeniku 30 godina zatvora zbog zlostavljanja dječaka u katoličkoj školi u kojoj je radio kao učitelj Slika nije dostupna U Španjolskoj Preminuo prvi Europljanin zaražen virusom ebole

Pajares (75) misionar koji je radio za jednu nevladinu organizaciju u Liberiji vraćen je u domovinu zajedno s časnom sestrom Julijanom Bohi, čiji su laboratorijski nalazi na ebolu negativni.

Po njih je u Liberiju u srijedu odletio španjolski medicinski zrakoplov. U četvrtak ujutro su stigli u madridsku vojnu zračnu luku, odakle su uz policijsku pratnju prevezeni u bolnicu Carlosa III.

Stravična svjedočanstva: 'Pod je prekriven krvlju, urinom, fekalijama...'

'Pacijenti su dobro stigli, iako malo dezorijantirani. Oboje su u karanteni', rečeno je iz bolnice, koja je ispraznila cijeli šest kat za njih dvoje.

Dosad je u zapadnoj Africi, Liberiji, Gvineji i Nigeriji, od izbijanja epidemije u veljači umrlo 932 ljudi. Liberijska predsjednica Ellen Johnson-Sirleaf objavila je danas izvanredno stanje radi suzbijanja epidemije ebole, ustvrdivši da njezini razmjeri predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene