Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kazneni postupak

Skandal u Ukrajini, Zelenski pobjesnio: Zastupniku prijeti zatvor zbog nečeg što je u Hrvatskoj uobičajeno

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp
Dok traje rat u Ukrajini, dužnosnicima je zabranjeno putovati u inozemstvo na odmor, dok je muškarcima u dobi za regrutiranje potrebno posebno dopuštenje za napuštanje zemlje.

Ukrajinu trese veliki skandal: parlamentarni zastupnik otvorio je bolovanje, a onda otišao na odmor na Maldive. I tajna bi njegova možda ostala skrivena da ga tamo nisu otkrili ukrajinski novinari. 

Naime, dužnosnicima je zabranjeno putovati u inozemstvo na odmor, dok je muškarcima u dobi za regrutiranje potrebno posebno dopuštenje za napuštanje zemlje. 

Sigurnosna služba otvorila je kazneni postupak kako bi procijenila je li Jurij Aristov vlastima dao lažne podatke. U inozemstvu je boravio od 5. lipnja do 22. srpnja, a prvo je otputovao na trodnevni poslovni put u Poljsku.

Početna istraga je otkrila da je Aristov bio na privatnom otoku Ithaafushi na Maldivima sredinom srpnja sa suprugom i djecom, kada je prijavljeno da je na bolovanju, piše BBC

Nešto što je u Hrvatskoj, rekli bismo, prilično uobičajeno, iako si mnogi ne mogu priuštiti bijeg baš na egzotično otočje. 

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušao ih spasiti Strašna tragedija na otoku: Susjed pronašao tijela oca (37) i sina (3) kako plutaju u bazenu

Pročitajte i ovo Ilustracija Smaknuće u planu Otočna država prvi će put nakon gotovo 20 godina pogubiti ženu: ''Bilo je pitanje vremena kad će dobiti obavijest o izvršenju''

Mogao bi se suočiti s tri godine zatvora ako bude proglašen krivim, kažu u Državnom uredu za istrage (SBI), koji je sa Službom sigurnosti Ukrajine pokrenulo kazneni postupak protiv Aristova. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je u svom govoru u utorak kako neće tolerirati ni korupciju ni izdaju. 

"Kada neprestano vidite i osjećate moralnu snagu koju su za Ukrajinu dali naši ratnici, naš narod, koji čini sve moguće i nemoguće za pobjedu i očuvanje slobode, bilo kakva unutarnja izdaja, bilo kakva plaža ili bilo kakvo osobno bogaćenje. umjesto interesa Ukrajine izaziva u najmanju ruku bijes", rekao je Zelenski. 

Jurij Aristov podnio je ostavku koja tek treba biti prihvaćena. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene